Diete, tratamente, remedii si retete naturiste

 
Diete, tratamente, remedii si retete naturiste

Din pacate de prea putine ori asternute pe hartie, leacurile populare pot constitui un izvor de inspiratie pentru medicina moderna. Nu-i de mirare ca o multime de produse farmaceutice existente la ora actuala isi bazeaza efectul terapeutic pe puterea ierburilor. In randurile care urmeaza va vom prezenta cateva dintre aceste solutii naturale, total nedaunatoare, recomandate de site-ul Medicina informativa.

Scurt ghid de sanatate
Sfaturi pentru estomparea ridurilor
Pentru estomparea ridurilor. Se fierb cojile unei gutui intr-o jumatate de cana (100 ml) de lapte. Solutia obtinuta se foloseste calduta, aplicandu-se comprese pe zonele ridate. Se mentin 20-30 de minute, tratamentul repetandu-se zilnic, vreme de minim o luna.


Sfaturi contra sindromului de colon iritabil
Contra sindromului de colon iritabil. Se bea zilnic, treptat, cate o jumatate de litru de suc proaspat de gutui, combinat eventual cu zeama de portocale. De asemenea, consumul de gutui rase amestecate cu miere de tei ajuta in limitarea afectiunilor intestinale.


Sfaturi pentru sustinere hepatica, marirea poftei de mancare, potentarea imunitatii
Pentru sustinere hepatica, marirea poftei de mancare, potentarea imunitatii. Se marunteste si se mixeaza cu ajutorul unui robot electric de bucatarie miez de gutuie, se combina cu propolis si se consuma. Se poate manca chiar si un kilogram pe zi. In plus, cateva studii au demonstrat ca in coaja acestor fructe exista substante ce au efect antiviral.


Sfaturi in caz de ten gras
Sfaturi in caz de ten gras. Se fac lotionari ale obrajilor, nasului, barbiei si fruntii cu suc proaspat de gutui. Dupa aplicarea extractului, se lasa sa sctioneze 30 de minute, apoi pielea se spala cu apa calduta.


Pentru usurarea digestiei, tratarea dispepsiei, balonarii, senzatiei de greata si vomismentelor
Pentru usurarea digestiei, tratarea dispepsiei, balonarii, senzatiei de greata si vomismentelor. Se rad gutui, se acopera vasul cu un stergar si se lasa la rece trei zile, dupa care se preseaza piureul intr-o sita, ca sa se obtina sucul. Se masoara zeama obtinuta si se amesteca cu o cantitate egala de alcool de 45 grade. Se toarna intr-un borcan, se adauga cate 300 g zahar pentru fiecare litru de lichid si cateva batoane de scortisoara. Se acopera recipientul si se lasa doua-trei saptamani. Se consuma cate un paharel inainte de fiecare masa.


Pentru tratarea enterocolitei si enteritei
Pentru tratarea enterocolitei si enteritei. Se recomanda consumarea (o perioada chiar si dupa disparitia manifestarilor) unui decoct de gutui, cate un litru in 24 de ore. Acesta se prepara prin fierberea unui fruct, bine spalat si curatat inainte, in apa cat sa-l acopere, pana ce se inmoaie miezul. Ceaiul este util, de asemenea, si pentru combaterea dizenteriei, iritatiilor mucoaselor epigastrice.


In caz de stomatite si afte
In caz de stomatite si afte. Din pulpa gutuii, fiarta in vin rosu, se prepara un balsam foarte astringent, cu care se badijoneaza cavitatea bucala.


Emulsie regeneranta cutanat
Emulsie regeneranta cutanat. Se lasa la macerat o mana de seminte pisate de gutuie intr-o jumatate de pahar cu apa calduta, de seara pana dimineata. Se ung zonele afectate de mai multe ori pe zi (de cel putin trei ori) cu solutia rezultata, excelenta pentru tratarea degeraturilor, hemoroizilor, crapaturilor, arsurilor si iritatiilor pielii.


Pentru atenuarea usturimii si inflamatiei pricinuite de o intepatura de insecta
Pentru atenuarea usturimii si inflamatiei pricinuite de o intepatura de insecta, se aplica, sub forma de cataplasma, pulpa fiarta de gutuie.


In caz de prolaps uterin si leucoree, respectiv clisme, pentru tratarea fisurilor anale si prolapsului rectal
Din gutuie taiata marunt si fiarta la foc mic se pregateste un decoct concentrat, cu care se fac irigatii vaginale in caz de prolaps uterin si leucoree, respectiv clisme, pentru tratarea fisurilor anale si prolapsului rectal.


Pentru inchiderea crapaturilor de pe buze, maini, sani, picioare, lecuiesc degeraturile si arsurile usoare.
Folosite in aplicatii locale, semintele de gutuie zdrobite si macerate 24 de ore intr-un pahar cu apa inchid crapaturile de pe buze, maini, sani, picioare, lecuiesc degeraturile si arsurile usoare.



In aceasta sectiune gasiti mai multe tratamente si remedii naturiste, de ajutor impotriva diverselor afectiuni de sanatate.


Ultimele articole din categoria: Diete





Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa