Alimente pentru sanatatea barbatilor

 
1. Broccoli


Această legumă ajută la prevenirea cancerului de colon, datorită fibrelor şi antioxidanţilor pe care îi conţine.
Un studiu realizat recent în SUA a arătat că broccoli poate proteja şi împotriva cancerului vezicii urinare, unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer în rândul bărbaţilor. Broccoli oferă multe vitamine şi minerale (calciu, beta-caroten, fier, magneziu, fosfor, sulf, vitamina A, vitamina C, vitamina E).












2. Sosul de tomate


Bărbaţii care mănâncă roşii sau care beau suc de tomate se pot proteja mai bine de cancerul de prostată. Studiile au demonstrat că bărbaţii care consumă roşii de două până la patru ori pe săptămână reduc cu 35% riscul de apariţie a acestei boli, datorită licopenului, o substanţă ce ajută la prevenirea acestei afecţiuni.














3. Stridiile


Două-trei stridii reuşesc să îţi ofere 100% din doza zilnică recomandată de zinc, un mineral esenţial pentru funcţionarea normală a sistemului reproductiv masculin. Aceste alimente sunt bogate în proteine şi scăzute în calorii (100 g de stridii au numai 70 de calorii), în gră- simi şi în colesterol. De asemenea, mai conţin: seleniu, mangan, fier, oligţlemente, iod, minerale (calciu, magneziu, potasiu, fluor, cupru) şi viaminele E, B, D şi C.




4. Pepenele verde


Până la vârsta de 55 de ani, bărbaţii se confruntă mai des cu hipertensiunea arterială decât femeile. Studiile sugerează că alimentele bogate în potasiu pot reduce riscul de hipertensiune arterială şi de accident vascular cerebral. Pepenele verde este o sursă bogată de potasiu. De exemplu, o felie mare de pepene verde are în jur de 600 de miligrame de potasiu, cantitate echivalentă cu aceea a unei banane sau a unui pahar cu suc de portocale. Pepenele verde este cunoscut şi pentru faptul că este bogat în antioxidanţi (mai ales licopen) şi vitamine (C, B1, B6 şi A).








5. Untul de arahide


Pentru o inimă sănătoasă este bine să mâncaţi unt de arahide cu pâine prăjită la micul dejun. Bolile de inimă sunt principala cauză de deces în rândul bărbaţilor, dar şi în cel al femeilor.
Untul de arahide este bogat în grăsimi mononesaturate, astfel că specialiştii recomandă o dietă cu acest produs pentru a reduce riscul apariţiei bolilor de inimă. Cu toate acestea, nu trebuie să consumaţi în exces acest aliment deoarece este bogat în calorii.






Sursa: Ziarul Libertatea


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa