Cresterea rezistentei la infectii

 
Ardeiul roşu conţine aproape de patru ori mai multă vitamina C decât portocala, fiind în acelaşi timp şi o sursă bogată de betacaroten. Această combinaţie de vitamina C şi betacaroten măreşte rezistenţa organismului la infecţii şi în special la guturai şi gripă.
Cu doar 50 g de ardei crud asiguri organismului tău 75% din cantitatea zilnică de vitamina C recomandată de nutriţionişti, în timp ce 200 g de ardei gătit acoperă lejer necesarul tău zilnic din această vitamină.


Stomac sensibil 


Consumă ardeiul fiert sau copt, pentru că în stare crudă, din cauza texturii sale şi a cantităţii mari de fibre, este mai greu suportat de către persoanele care au probleme cu digestia sau suferă de afecţiuni ale stomacului. Dacă preferi ardeii copţi, nu-ţi face probleme. Din fericire, preparaţi în acest fel, ei nu pierd decât o mică parte din elementele nutritive.  


Intârzie îmbătrânirea  


Ardeiul a fost trecut pe lista alimentelor care întârzie procesul de îmbătrânire a organismului, în special datorită carotenului şi a vitaminelor C şi E. Aceste elemente au capacităţi antioxidante, deci împiedică îmbătrânirea prematură a celulelor şi ţesuturilor, previn apariţia unor afecţiuni tumorale şi cardiovasculare.


Remediu antistres 


Printre numeroasele substanţe nutritive care se găsesc în ardei nu sunt de neglijat nici cantităţile de vitamine din grupa B-urilor. Şi, după cum bine se ştie, aceste vitamine joacă un rol important în activitatea sistemului nervos, combat stresul şi surmenajul psihic, stimulează capacităţile cognitive.  


Mentinerea siluetei 


Cei care doresc să scadă în greutate sau să-şi menţină silueta pot consuma ardei la discreţie, pentru că furnizează cantităţi importante de fibre alimentare şi vitamine, dar sunt săraci în calorii: o porţie de 50 g de ardei crud oferă doar 10 calorii, iar 200 g de ardei gătit aproximativ 42 de calorii. 
Sursa: Revista Felicia 


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa