Regim de slabire cu ceaiuri

 
Decoct din osul-iepurelui


Din coacăz negru se prepară o infuzie. Două linguriţe de frunze şi 200 ml de apă clocotită se infuzează 20 de minute şi se beau două căni pe zi, atât timp cât este nevoie.


Specialistul nostru recomandă decoctul din osul-iepurelui. O lingură de pulbere de rădăcină şi 250 ml de apă se fierb 20 de minute. Se beau trei căni pe zi, timp de 30 de zile.


Din păpădie se face o infuzie: două linguriţe de plantă şi 200 ml de apă clocotită. Se infuzează 20 de minute şi se beau trei căni pe zi.


Specialistul nostru ne asigură că ceaiul verde ne ajută să reducem stratul de ţesut adipos şi, astfel, să slăbim. De asemenea, contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Apoi, pentru că luptă contra retenţiei de apă, reduce nivelul colesterolului şi al trigliceridelor din sânge, stimulează digestia şi combate constipaţia.


Şi ceaiul de urzică este indicat în cura de slăbire, deoarece are un conţinut bogat de vitamine şi de calciu. Pentru a ajunge la rezultatele dorite este bine să consumaţi cel puţin un litru de ceai de urzică pe zi, ne sfătuieşte specialistul nostru. Este de preferat ca acest ceai să fie consumat dimineaţa şi după masa de prânz. Totodată, aveţi garanţia specialistului nostru că, urmând această terapie naturistă, veţi scăpa de câteva kilograme într-o lună. Condiţie: să ţineţi şi o cură de slăbire propriu-zisă.


În curele de slăbire, este indicat şi ceaiul din frunze de dud. Pentru acesta se folosesc doar frunzele de dud uscate. Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de frunze de dud şi 250 ml de apă clocotită. Acesta va fi consumat după fiecare masă. Dacă nu vă place gustul, îndulciţi ceaiul cu puţină miere. Eficient este şi ceaiul din frunze de nuc. Acesta conţine vitamina C, calciu şi minerale. Ceaiul se prepară dintr-o lingură de frunze de nuc şi 250 ml de apă. "Atenţie! Nu consumaţi mai mult de 4 linguriţe pe zi, deoarece, în cantităţi mari, poate deveni toxic", atrage atenţia specialistul nostru.


Acupunctură
În ultimul timp, tot mai multe persoane apelează la acupunctură cu scopul de a scăpa de kilogramele în plus. Specialistul nostru spune că nu se poate slăbi numai prin acupunctură, ci asociind această metodă cu o dietă echilibrată. Cum influenţează acupunctura greutatea? Stimulând anumite meridiane enegetice, prin acupunctură se activează metabolismul şi, drept urmare, se scade mai repede în greutate. Prin acupunctură, se pierd săptămânal aproximativ 1-2 kg. De obicei, pentru un tratament sunt necesare şase până la zece şedinţe, iar acestea se pot efectua de una-două ori pe săptămână.


PĂPĂDIE. MESTEACĂN. SOC.
Medicul Cristina Bălănescu recomandă un ceai mixt. Astfel, din părţi egale de păpădie, mesteacăn, soc, pătrunjel, muşeţel se prepară o infuzie. O lingură din amestecul de plante şi 250 ml de apă clocotită se infuzează 15 minute. Se consumă două căni pe zi, timp de două luni.


DIETĂ.
Din păcate, nu este suficient să consumi aceste ceaiuri. În primă fază, trebuie să apelezi la un nutriţionist. Acesta te va ajuta să alegi alimentaţia corectă pentru tine, căci altfel, fără o dietă adecvată, folosirea ceaiurilor de slăbit va fi în zadar.


Avantaje:


· nu conţin calorii


· hidratează organismul


· reduc riscurile apariţiei bolilor respiratorii şi cardiace


· au acţiune energizantă




Dezavantaje:


· stări de oboseală


· agitaţie


· ameţeli


· anemii


· insomnie


 Sursa: Jurnalul.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa