Fi mereu tanara cu parfum de grapefruit

 
Femeile care miros a grapepfruit par cu aproape sase ani mai tinere decat sunt in realitate, conform unui nou studiu privind mirosurile realizat in SUA. Studiul, elaborat de Institutul de studiere a mirosului si gustului din Chicago, a fost condus de directorul institutului, Alan Hirsch.

Testele s-au desfasurat pe 37 de voluntari care au fost rugati sa poarte masti chirugicale impregnate cu diverse mirosuri. Apoi, participantilor la studiu li s-au aratat fotografiile a 108 oameni, ei trebuind sa estimeze varsta acestora. Barbatii care mirosisera aroma de grepfrut au gresit, in medie, varsta femeilor din fotografii cu sase ani in minus. in cazul femeilor insa, desi mirosisera acelasi parfum de grapefruit, acestea au estimat in general corect varsta persoanelor din fotografii, indiferent de sex. In a doua etapa a studiului, doctorul Alan Hirsch a parfumat mai multe femei de varsta mijlocie cu arome de broccoli, banana, menta si levantica, insa nici una din aceste miresme nu a avut vreun efect anume asupra participantilor la studiu, de data ceasta doar barbati.

Parfumul de grapefruit a schimbat insa din nou in mod considerabil datele problemei, Alan Hirsch constatand ca, atunci cand voluntarii au fost rugati sa estimeze varsta femeilor asupra carora a fost aplicat acest parfum, aceasta a fost mult mai mica decat cea reala. "Nu stim de ce mirosul de grapefruit are acest efect ciudat asupra barbatilor. Am realizat un parfum, botezat "Timeless View", destinat in special femeilor de varsta mijlocie care vor sa para mai tinere", a declarat doctorul Hirsch. El a avertizat insa barbatii, tentati sa produca acelasi efect asupra femeilor, ca parfumul respectiv nu-i va intineri deloc.
Sursa: Ziarul Cancan


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa