Intarirea sistemului imunitar

 
Proprietăţile cătinei:
 -este un puternic vitaminizant, putând substitui terapia intensivă cu polivitamine
-este benefică în regenerarea celulelor hepatice, renale şi ale splinei
-stabilizează secreţia biliară, favorizând digestia şi, în consecinţă, întregul metabolism
-protejează împotriva ulcerului şi a cancerului de colon prin acţiunea sa alcalinizantă
-reglează glicemia, acţionând asupra pancreasului
-este antialergic şi antireumatic, datorită acţiunii directe asupra celulelor hepatice şi a sistemului endocrin.

Infuzie de cătină împotriva anemiilor

În 500 ml apă clocotită se pun două linguri de boabe de cătină. Se fierbe ceaiul 10 minute, se lasă o oră cu vasul acoperit, după care se strecoară şi se bea călduţ. Este indicat în tratarea hepatitelor şi a anemiilor puternice, are rol efecte deosebite în tratarea asteniilor, a stărilor de oboseală fizică şi psihică. 




Uleiul de cătină, bun pentru ulcer


Se prepară din fructe proaspete - 150g fruct mărunţit, 150 ml ulei de floarea-soarelui sau de măsline. Se ţine vasul timp de 3 săptămâni la temperatura camerei şi se agită de câteva ori pe zi. După această perioadă se zdrobesc boabele şi se lasă în acelaşi ulei încă două două zile. Se strecoară şi se păstrează în recipient de sticlă. Se administrează câte 10 picături de trei ori pe zi la adulţi şi câte 5 picături de trei ori pe zi la copii. Se recomandă în tratamentul ulcerului, alergiilor, reumatismului şI al stresului.
Poate fi utilizat şi extern, pentru tratarea bolilor de piele, a rănilor greu vindecabile şi pentru atenuarea ridurilor.


Suc de cătină împotriva răcelii


Se zdrobesc fructele proaspete cu o lingură de lemn într-un vas de porţelan până se obţine o pastă de consistenţă lichidă, care va fi consumată imediat, pentru a nu oxida. De obicei, sucul de cătină nu se consumă singur, pentru ca este prea puternic, ci în combinaţie cu suc de morcov - la jumătate de pahar de suc de morcov se adaugă 4-5 linguri de suc de cătină, pe stomacul gol, de 2-3 ori pe zi. Are efect energizant, antigripal, întăritor al sistemului imunitar.
Sursa: Revista Felicia


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa