Metode de stimulare a metabolismului

 
1.Exerciţiul fizic este cea mai bună metodă pentru îmbunătăţirea metabolismului, mai ales antrenamentele de forţă, pentru că măresc masa musculară. Cu cât se măreşte masa musculară, cu atât se vor consuma mai multe calorii în timpul odihnei. Pentru a arde caloriile, combină antrenamentele de forţă cu şedinţele de aerobic.

2.Consumul de zahăr favorizează depozitarea grăsimii. Pentru a evita starea de foame şi ameţelile, glicemia trebuie păstrată la un nivel constant.

3.Ardeiul iute stimulează metabolismul. Dacă preferi mâncarea chinezească sau thailandeză, nu le ocoli, însă ai grijă să nu faci excese.

4.Cafeina şi nicotina pot impulsiona metabolismul, dar au efecte secundare nocive. Înlocuieşte-le cu ceai verde! Acesta este o sursă de energie, dar şi un ajutor de nădejde în lupta cu celulita. Apa te ajută să elimini toxinele ce provin din arderea grăsimilor.

5.Mai puţin de 7-8 ore pe noapte de somn îţi provoacă probleme cu greutatea. Masa musculară pe care ai lucrat-o cu o zi înainte are nevoie de odihnă. Ea se regenerează în ultimele ore de somn ale fiecărei nopţi.

Sursa: Ziarul Click!


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa