Micul dejun perfect sanatos

 
1.Cereale integrale
Cerealele cu lapte sunt foarte bune pentru organism. Tărâţele, fulgii de ovăz sau fructele uscate sunt o sursă excelentă de fibre. Sunt sărace în calorii şi grăsimi şi îmbunătăţesc digestia.

2.Proteine
Ouă, lapte, alune sau soia. Toate sunt surse excelente de proteine, care se potrivesc de minune la micul dejun. Alimentele proteice sunt esenţiale pentru dezvoltarea organismului.
Un mic dejun bogat în proteine e suficient pentru foamea de dimineaţă, pentru că acestea întreţin starea de saţietate. Un ou pe zi reprezintă o sursă bună de luteină, care este esenţială pentru sănătatea ochilor. O combinaţie excelentă de alimente proteice o reprezintă nucile cu lapte.

3.Fructe şi legume
Acestea sunt componente inevitabile ale oricărui meniu sănătos, dar dacă le mâncaţi la micul dejun, au şi efecte digestive foarte bune. Corpul nostru are nevoie de fructe şi legume proaspete în fiecare zi pentru a fi protejat de boli.

4.Evitaţi carnea procesată!
Aceste mâncăruri bogate în grăsimi saturate sunt dăunătoare inimii. Unele conţin săruri nitrate care sunt responsabile de multe boli, precum cele de pancreas sau de colon.

Sursa:Ziarul Click!


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa