Reumatismul o problema ?

 
1. Ardeiul iute


Cu siguranţă, ai în cămară şi câţiva ardei iuţi. Dacă ştii cum să-i prepari, obţii un remediu eficient împotriva reumatismului.


Iată ce ai de făcut pentru o tinctură-minune: tai mărunt 30 g de ardei iuţi proaspeţi, apoi îi pui într-un borcan, adăugând deasupra jumătate de pahar (100 ml) de apă şi jumătate de pahar de alcool alimentar de 90 de grade. Închizi ermetic borcanul cu capac şi laşi preparatul la macerat, vreme de 10 zile, după care se filtrează, iar tinctura obţinută se toarnă într-o sticluţă închisă la culoare.


2. Fasolea


Pentru tratarea reumatismului cronic, tecile de fasole pot fi miraculoase. Iată cât de uşor se prepară un remediu simplu şi eficient: fierbi 30 grame păstăi de fasole într-un litru de apă, timp de o oră. Strecori lichidul şi îl laşi la răcit, apoi îl torni într-o sticlă şi îl ţii la rece. Se bea câte 1/2 pahar, de 4-5 ori pe zi.


3. Făina de muştar


Dacă nu ai consumat toate boabele de muştar pentru murăturile din toamna asta, nu arunca surplusul. Pentru toţi cei care se vor plânge de vreo criză reumatică, bobiţele aurii vor face minuni. Le pui în râşniţa de cafea şi faci o făină fină. O aşezi în strat subţire pe o bucată de pânză, o stropeşti cu apă.


4. Ceaiurile


Nu ar trebui să-ţi lipsească din cămară plantele de ceai. Pentru reumatici, mai ales, coada-calului, urzică, lemn-dulce, frunze de iederă, de mesteacăn. Iată câteva reţete numai bune de pus în aplicare: 1 linguriţă de coada-calului, în 250 ml de apă, se fierbe 15 minute, la foc mic. Se strecoară şi se bea calduţ, de trei ori pe zi, între mese. Se toarna două pahare cu apă clocotită peste o linguriţă de rădacină de lemn dulce. Se lasă o noapte în termos, după care se strecoară. Se bea câte 1/2 pahar, de 3 ori pe zi.


5. Merele


În reumatismul cronic este recomandat decoctul de mere, care se prepară astfel: se taie 3-4 mere necurăţate de coajă şi se fierb 10 minute în 300 ml de apă. Se lasă 4 ore, după care se poate bea călduţ, de 3-4 ori pe zi. Se pun 300 g de frunze proaspete de viţă-de-vie bine spălate într-unborcan de 3 litri. Se toarnă apoi apa fiartă şi răcită cât să le acopere şi se lasă timp de trei zile.


6. Dovleacul şi lămâia


Sucul de dovleac este şi el benefic în tratamentul reumatismului. Amesteci un pahar de suc cu o linguriţă de miere pentru un tratament zilnic, timp de 3 luni. Limonada din 3-4 lămâi, băută zilnic poate fi şi ea un bun remediu, dacă nu ai probleme de hiperaciditate gastrică.


7 .Oţetul de mere


Dacă ai în cămară o sticlă cu oţet de mere, ai şi un leac bun contra reumatismului. Iei, în fiecare dimineaţă, câte o lingură de oţet de mere, amestecată cu o linguriţă de miere. Cura durează cel puţin trei luni şi are efecte de detoxifiere. În plus, anumite substanţe din oţetul de mere au efecte antiinflamatoare şi împiedică îmbătrânirea.
8. Hreanul


În medicina populară, este planta cea mai folosită contra reumatismului, pentru că este pe cât de eficientă, pe atât de accesibilă. Nu există grădină unde să nu dai de frunza hreanului. Iată cum faci din această rădăcină un antiinflamator de primă mână: pui hreanul ras (2 rădăcini mijlocii), într-un şervet de pânză mai groasă şi aplici cataplasma pe locul dureros, până simţi o mică arsură pe piele.


Nu mai mult de 10 minute, ca să nu iriţi locul. Aplicaţia se repetă de 1-2 ori pe zi, până la dispariţia inflamaţiei articulare. Este eficientă mai ales în cazul bolnavilor la care puseele reumatice apar şi se agravează pe fondul frigului şi al umezelii.


Există şi un leac de uz intern, despre care se spune că este la fel de eficient: iei două linguri de hrean ras şi pui o cană de lapte fierbinte. După o oră bei preparatul, cu înghiţituri rare. Tratamentul se face în fiecare dimineaţă, minimum o lună.


9. Fructele


Nici fructele nu ar trebui excluse dintr-un meniu... antireumatic. Toamna, ai grijă să pui în cămară mere şi pere, care te vor răsfăţa cu aromele lor, dar şi cu efectele antiinflamatorii. Iar primăvara, când reumatismul este deseori mai rebel decât oricând, cireşele, fragii, zmeura vor petrece doar câteva minute în cămara ta până să fie consumate şi apreciate pentru virtuţile lor terapeutice.


10. Salcie şi rozmarin


Un săculeţ cu plante scufundat în apa de baie calmează durerile reumatismale. Pentru asta ar trebui să nu-ţi lipsească din cămară câteva plante esenţiale. Este vorba de salcie, coada-calului, rozmarin, arnică sau spânz, toate cu proprietăţi antiinflamatorii.


11. Varza


Pentru aplicaţii pe locul dureros, deosebit de benefice sunt compresele cu varză. Foaia de varză se presează cu un obiect greu până îşi lasă seva şi se aşază pe articulaţia cu probleme, cel puţin 5-6 ore.


12. Rădăcinoase


Dacă ai în lădiţa cu provizii pentru iarnă morcov, telină, pătrunjel, ridiche negră şi hrean, ai o adevărată farmacie împotriva reumatismului. Aşa că nu pierde ocazia şi prepară din ele salate. În formă, crudă, sunt adevărate alimente medicament.


Consecinţele hipertensiunii constau în accelerarea ritmului de apariţie a aterosclerozei, care se poate complica cu un accident vascular cerebral sau cu un infarct. Alte consecinţe sunt legate de afectarea organelor: hipertrofia sau îngroşarea pereţilor ventriculului stâng, ce poate conduce la insuficienţă cardiacă şi afectarea renală. Hipotensiunea poate avea cauze diferite. Ea poate fi expresia unei condiţii grave, a unei stări de şoc provocate de o multitudine de factori.
Sursa: Ziarul Click!


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa