Tratament naturist pentru bolile sezoniere

 
Scapa de bronsita cu ulei de eucalipt!


Reprezinta o inflamatie a cailor aeriene si, daca nu este tratata la timp, se poate transforma intr-o pneumonie severa. O poti indeparta usor cu inhalatii cu ulei de eucalipt. Tot ce trebuie sa faci e sa pui o lingurita de ulei de eucalipt intr-un vas cu apa fierbinte, apoi trage vaporii adanc in piept. Repeta procedeul de 3 ori pe zi timp de 4-5 zile.
Sucul de ridiche neagra ajuta si el, daca este combinat cu miere si lasat o zi la macerat. Mentine tratamentul pana cand simti ca simptomele se amelioreaza spre vindecare.










Guturaiul n-are nicio sansa in fata cartofilor!


Te-ai pricopsit cu durerile de cap si tusea sacaitoare a guturaiului? Nu iti face griji, poti scapa de ea indata cu leacurile bunicii: curata cativa cartofi, taie-i felii, stropeste-i cu spirt, pune-i intr-o basma si infasoar-o la gat. Dormi cu ea peste noapte si vei vedea cum simptomele dispar. Ca sa scapi si mai repede de guturai, opteaza si pentru inhalatiile cu ulei de levantica. Repeta tratamentul pana cand boala dispare definitiv.
Sinuzita trece cu otet de mere!


Umflarea sinusurilor fetei aduce de la sine multe simptome suparatoare: dureri de cap, de fata, de ochi, tuse, febra, chiar si dureri dentare. Alunga-le cu otet de mere. Bea timp de o saptamana cate un pahar cu apa in care ai pus doua linguri de otet de mere, dar niciodata pe stomacul gol. Otetul are proprietati dezinfectante, iar ca adjuvant in eliminarea infectiilor provocate de sinuzita bea si cateva pahare de limonada. Lamaia elimina mucozitatea rapid si eficient. Mai poti incerca si inhalarile cu ceai de galbenele, ele fiind un adevarat antibiotic natural.
Salvia castiga lupta cu laringita!


Dureri mari de gat, raguseala, arsuri, tuse si febra. Un adevarat chin! Daca ai laringele inflamat, apeleaza la salvie. Fa gargara cu ceai de salvie de trei ori pe zi, dimineata, la pranz si seara. Salvia va actiona ca un pansament, iar daca intre gargare bei suc de morcov, vindecarea va fi mai mult mai rapida. Totodata, nu uita de ceaiurile de patlagina ale bunicii, sau poti opta direct pentru sirop de la plafar.
Ulciorul fuge de musetel!


Datorita vantului specific anotimpului, ulciorul (Blefarita) apare deseori. Usturimi, pleoape lipite, stari de disconfort si o viata sociala aproape imposibila, toate din cauza infectiei la ochi. Dar ea trece relativ repede daca o tratezi corespunzator: trebuie sa aplici un pliculet cald, de ceai de musetel, pe ochiul afectat, din doua in doua ore, pentru efect calmant. Apoi, curata de trei ori pe zi ochii cu comprese imbibate in sampon pentru bebelusi. Noaptea, inainte de culcare, aplica si putina crema de galbenele pe pleoape.
Sursa: Ziarul Cancan


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa