Trucuri pentru gravide (greturi matinale)

 
Ia vitamine din grupul B


Vitamina B6 este cea mai importantă în combaterea greţurilor din timpul sarcinii. Dar specialiştii sunt de părere că nu ar strica să iei un complex de vitamine din grupul B. Şi asta mai ales pentru că acidul folic (vitamina B9) este esenţială pentru dezvoltarea bebeluşului.




















Ţine glicemia sub control


Nivelul constant al zahărului din sânge te fereşte cel mai bine de greţurile matinale. Iar acest lucru poate fi asigurat prin mesele regulate şi frecvente. Mănâncă proteine la fiecare masă sau la fiecare gustare şi ceva uşor digerabil înainte de a merge la culcare (un iaurt). Uneori, câţiva biscuiţi săraţi mâncaţi imediat după ce te trezeşti pot fi eficienţi în combaterea greţurilor.




Apelează la ceaiuri




Ceaiurile din frunze de piersic sau de zmeur reuşesc de cele mai multe ori să combată stările de rău din primul trimestru al sarcinii. Ghimbirul are şi el o acţiune calmantă asupra tubului digestiv. Îl poţi consuma tot sub formă de ceai. O altă opţiune ar fi talpa-gâştei, care, deşi nu ajută neapărat la eliminarea greţurilor, este un tonic general perfect pentru femeile însărcinate.
 Sursa: Ziarul Click!


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa