Ai probleme cu caderea parului ?

 
Caderea parului este de obicei intalnita la persoanele in varsta, dar aceasta afectiune poate aparea si la persoanele mai tinere, atunci cand reprezinta semnul unor boli (hipertiroidism, congestie pulmonara, sifilis, tifos). Parul incepe sa se rareasca si sa cada in special in regiunea occipitala. Cauzele caderii parului pot fi si constitutia organismului uman, astfel calvitia poate aparea cand pielea la nivelul capului este grasa, sau din contra uscata, fiind precedata si de matreata.

Coada calului (Equisetum arvense) constiutie un remediu natural excelent in tratarea si vindecarea afectiunilor pielii capului. Ceaiul cald de coada calului este eficient in acest caz daca se maseaza pilea capului atat dimineata, cat si seara.

Pentru tonifierea pielii capului amestecul rezultat cu ajutorul plantelor: radacini de obligeana (Acorus calamus), radacini si tulpini de cicoare (Cichorium intybus) este foarte eficient. Cu acest amestec se maseaza pielea capului.

Pentru cresterea parului un remediu natural il constituie masarea si spalarea pielii capului (dimineata si seara) cu urmatoarele ceaiuri: ceaiul preparat cu ajutorul plantelor: frunze de mesteacan raios (Betula verrucosa), urzica mare (Urtica dioica).

Impotriva caderii parului specialistii recomanda urmatoarea reteta ce poate fi preparata la farmacie: tinctura de ardei (Tinct. Capsici) 2.5 g, tinctura de China (Tinct. Chinae comp.) 2.5 g, acid tanic (Tannini) 2.5 g, alcool camforat (Spirit. camphorati) 10 g, alcool diluat (Spirit. vini dil.) 200 g.
Sursa: Sanatate cu plante


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa