Ce este disfunctia erectila?

 
Disfuncţia erectilă (DE), de asemenea, cunoscuta sub numele de impotenţă, reprezintă incapacitatea de a realiza sau a sustine o erectie pentru  o activitate sexuală satisfăcătoare. Disfuncţia erectilă este diferita de alte condiţii care ar interfera cu actul sexual masculin, cum ar fi lipsa dorintei sexuale (libido scăzut), precum şi probleme cu ejacularea si orgasmul (disfuncţie ejaculare). Acest articol se concentrează pe evaluarea şi tratamentul disfuncţiei erectile.

Cat de des este intalnita disfunctia erectila?

 Disfuncţia erectilă (DE, impotenţă) variază în severitate, unii bărbaţi au o totala  incapacitate de a realiza o erectie, altii au o capacitate incoerentă  de a realiza o erectie, iar altii pot sustine numai erectii scurte. Multi barbati, de asemenea, sunt reticienti în a discuta despre disfuncţia erectilă cu medicii lor, din cauza jenei.

 În timp ce disfuncţia erectilă poate apărea la orice vârstă, este mai puţin frecventa în rândul bărbaţilor tineri şi mai frecventa la vârstnici. Impotenţa completă creşte de la 5% în rândul bărbaţilor de 40 de ani la 15% în rândul bărbaţilor de 70 de ani.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa