Reflexologia limbii

 
Limba – organul gustului si al vorbirii, este si o „oglinda” a proceselor care au loc în
Organismul nostru. Pe limba sunt reprezentate diferite organe, iar când ele functioneaza prost sau sunt bolnave, faptul se reflecta pe limba. Stim care organ este afectat dupa locul unde au aparut modificarile:
- o limba încarcata indica întotdeauna toxine în tubul digestiv: daca e încarcata înspre radacina înseamna toxine în intestinul gros, la mijloc – în intestinul subtire si stomac. Daca limba e încarcata la radacina, dar zona albicioasa are forma literei U, e vorba de o iritare a intestinelor.
- când pe margini apar scobituri, de parca limba ar fi muscata, este vorba de o absorbtie defectuoasa a substantelor nutritive în intestine.
- basicute aparute pe merginile limbii, în apropierea vârfului, indica o sensibilitate a plamânilor: bronsita, daca sunt spumoase, sau pneumonie daca sunt colorate în maroniu.
- o brazda dreapta pe mijlocul limbii indica afectiuni ale coloanei vertebrale; daca linia se frânge lânga radacina limbii, suferintele sunt în regiunea inferioara a coloanei, iar lânga vârf, problemele sunt localizate în regiunea cervicala.
 - limba palida indica anemie sau o alta deficienta a sângelui, când e galbuie semnaleaza un exces de secretie biliara sau o proasta functionare a ficatului, iar când e albastrie indica o boala de inima.
Sursa: DR. Valy Volosan - medic specialist medicina de familie,  atestat in acupunctura,  lector masaj si reflexoterapie


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa