Bolile oftalmologice - reflexologie

 
Bolile oftalmologice - reflexologie (medicina, sanatate, tratament, diete)


Analizatorul vizual, care stabileşte relaţia cu mediul extern, este format din 3 segmente: segmentul periferic (retina), segmentul intermediar (căile optice) şi segmentul central (scoarţa cerebrală occipitală). Zona reflexologică pentru ochi este situată în plantă, între baza degetelor 2 şi 3; pentru a trata această zonă sprijiniţi piciorul drept cu mâna stângă şi puneţi policele drept imediat sub prima linie a articulaţiei celui de-al doilea, respectiv al treilea deget; rotiţi cu o mişcare de mică amplitudine în sensul acelor de ceasornic. Schimbaţi apoi sprijinul pentru celălalt picior.
    Scăderea acuităţii vizuale, descoperită în diferite stadii de evoluţie, apare frecvent în cadrul unor afecţiuni ca: miopie (bolnavul nu vede la distanţă), hipermetropie (bolnavul nu vede de aproape), presbiopia (scăderea vederii la vârste înaintate), cataracte (tulburări de transparenţă a cristalinului). Masajul zonelor reflexogene ale ochilor se face de 1-2 ori pe zi, timp de 10-15 minute pentru fiecare ochi, numărul şedinţelor variind în funcţie de caracterul şi vechimea bolii. Când tulburările sunt date de afecţiuni endocrine sau de tulburări circulatorii intracraniene se vor masa şi zonele reflexogene respective.
Sursa: Curs de masaj, DR. Valy Volosan - medic specialist medicina de familie,  atestat in acupunctura,  lector masaj si reflexoterapie.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa