Sinusurile - reflexologie

 
Sinusurile - reflexologie (medicina, sanatate, tratament, diete)


Sinusurile sunt cavităţi în oasele feţei, conferă rezonanţă vocii, acţionează ca filtre pentru aerul inspirat, scad greutatea capului şi reduc astfel greutatea suportată de coloana vertebrală..
Zonele reflexe pentru sinusurile maxilare se găsesc pe degetele mari de la picioare, în bandă, imediat la baza unghiei, pentru maxilarul drept pe piciorul drept, iar pentru maxilarul stâng la nivelul piciorului stâng. Zonele reflexogene pentru sinusurile frontale sunt situate pe partea plantară a degetelor de la picioare şi mâini, sub porţiunea cărnoasă a primei falange, păstrându-se omonimia localizării şi în această situaţie.
Lucrul la nivelul sinusurilor – sprijiniţi piciorul drept în mâna stângă şi folosiţi policele drept pentru a lucra întreaga suprafaţă a degetelor de la picioare; lucraţi dinspre medial spre lateral şi când ajungeţi la degetul mic schimbaţi mâna de spijin şi utilizaţi policele stâng pentru a lucra dinspre lateral spre medial. Repetaţi pentru celălalt picior.
Sinuzitele acute / cronice sunt inflamaţii ale mucoaselor cavităţilor sinusurilor viscerocraniului.
Se vor masa:
zonele reflexe corespunzătoare sinusurilor implicate – 5-10 minute de fiecare parte;
- zone plămâni – 5 minute de fiecare parte;
- zone laringe – 2-3 minute de fiecare punct;
- zona reflexă nas – 3-5 minute de fiecare parte.
Sursa: Curs de masaj, DR. Valy Volosan - medic specialist medicina de familie,  atestat in acupunctura,  lector masaj si reflexoterapie.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa