Cura pentru aparatul reno-urinar

 
Tratament naturist pentru aparatul reno-urinar


Radacinile de un rosu viu si stralucitor ale ridichilor sunt un adevarat elixir pentru rinichi. „De vina” sunt substantele antiinfectioase si diuretice pe care aceasta leguma de primavara le contine din belsug.

Desfasurarea curei:
Dimineata si seara vom manca, pe stomacul gol, cate o salata obtinuta din cinci ridichi de marime medie, taiate marunt si amestecate cu putin ulei de masline, otet de mere si sare de bucatarie. Pentru un gust mai bun, putem adauga in salata si cateva fire de patrunjel. Tratamentul se face minimum 12 zile la rand, pentru ca efectele sale sa fie resimtite in profunzime. Pentru persoanele cu probleme renale cronice sau foarte grave, se recomanda administrarea zilnica a 100 ml (jumatate de pahar) de suc de ridichi proaspat, obtinut cu storcatorul electric centrifugal.

Efectele curei cu ridichi:
Ridichile de luna contin substante cu un puternic efect antibiotic, care ajuta la vindecarea rapida a feluritelor infectii care afecteaza rinichii, vezica si caile urinare. Apoi, aceste radacini au un efect diuretic intens, favorizand eliminarea apei din corp prin urinare, au o actiune antiinflamatoare asupra rinichilor si asupra prostatei.

Cateva recomandari terapeutice:
Cura cu ridichi este in mod special indicata persoanelor care retin apa in organism, care sufera de nefrita, pilo-nefrita ori cistita cronica. De asemenea, este un real ajutor celor care au pietre sau nisip la rinichi, intrucat anumite principii active continute de ridichi favorizeaza maruntirea calculilor urinari si eliminarea lor. De asemenea, curele de ridichi previn formarea unor noi calculi in cazul persoanelor care au recurs la operatie sau la alte forme de tratament pentru eliminarea lor. O alta recomandare a acestui tratament este pentru bolnavii cronici de prostata, intrucat are efecte antiinflamatoare si ajuta la controlul sfincterelor urinare.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa