Cura pentru inima si vasele de sange

 
Tratament naturist pentru inima si vasele de sange


Leurda este o planta ce creste in semi-umbra padurilor de stejar, gorun sau fag, are frunzele de un verde inchis si un miros ca de usturoi, motiv pentru care se mai numeste si usturoita. Fara indoiala, cura cu leurda este un panaceu pentru intregul aparat cardiovascular, asa cum vom vedea in continuare.

Desfasurarea curei:
Sucul de leurda se obtine astfel: o mana de frunze proaspete se taie foarte fin, ca zarzavatul pentru ciorbe. Se pun intr-un vas de sticla si se toarna deasupra un pahar de apa calduta, dupa care se lasa sa se macereze la temperatura camerei, vreme de patru ore, apoi se filtreaza prin tifon. Se obtine ceva mai mult de un pahar de suc, doza care va fi consumata pe stomacul gol, imediat dupa preparare, o data pe zi. Tratamentul dureaza 12 zile, pentru prevenirea afectiunilor cardiovasculare si minimum 30 de zile, pentru bolnavii cardiaci cronici. Daca nu puteti avea in fiecare zi acest suc proaspat de leurda, atunci recurgeti la o cura cu tinctura de leurda, care se prepara in urmatorul mod: frunzele proaspete de leurda se taie cat mai fin si se pun intr-un borcan de sticla cu filet, pana acesta se umple pe trei sferturi. Deasupra se adauga alcool alimentar de saptezeci de grade, cat sa le patrunda si sa le acopere, dupa care borcanul se inchide ermetic. Se lasa sa se macereze vreme de zece zile, la temperatura camerei, timp in care se agita continutul borcanului de 2-3 ori pe zi, pentru o mai buna extragere a principiilor active. Dupa trecerea acestui interval de timp, se filtreaza preparatul obtinut. Se administreaza cate o lingurita de tinctura, diluata in jumatate de pahar de apa, de 4 ori pe zi, in cure de minimum 30 de zile.

Efectele curei cu leurda:
Studii facute in Germania si Austria au pus in evidenta efectele exceptionale ale acestei plante, pentru anihilarea radicalilor liberi din sange, pentru impiedicarea formarii cheagurilor de sange (trombe), pentru mentinerea elasticitatii vaselor de sange si reglarea tensiunii arteriale. Are efecte regulatoare asupra ritmului cardiac si este un tonic bun pentru muschiul inimii, fiind considerat de catre comunitatea stiintifica una din cele mai bune plante din lume pentru afectiunile cardiovasculare, asa cum o arata si indicatiile medicale care vor urma.

Cateva recomandari terapeutice:
Flebita, tromboflebita si trombozele sunt prompt eliminate cu ajutorul acestei plante, care are puternice efecte antiinflamatoare vasculare, fluidifiante sanguine si anti-agregante plachetare. Hipertensiunea, ateroscleroza si ischemia cardiaca, asociate cu valori ridicate ale colesterolului, sunt puternic combatute de aceasta cura, pentru ca leurda contine adenozina, o substanta care conform unor studii recente efectuate in Germania, are un rol esential in reducerea colesterolului, in impiedicarea formarii trombelor, in scaderea tensiunii arteriale. Leurda este pe termen lung adjuvantul ideal si pentru aritmia cardiaca sau tahicardie, fiind administrata in cure de cate 2-3 luni. 

Precautii
La persoanele cu stomac sau colon extrem de sensibil, leurda poate provoca stari de jena sau usoare crampe. Mamele care alapteaza nu vor consuma leurda, deoarece aceasta transmite un gust neplacut laptelui.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa