Diabetul zaharat - tratament pe cale naturista

 
Tratare diabet zaharat pe cale naturista


Se recomanda cura de sucuri si cruditati timp de 2 luni, apoi cruditati 6-12 luni. Se recomanda zarzavaturile si plantele medicinale in salate - salata, conopida, vinete, ceapa, hrean, anghinare, sfecla, varza, usturoi, papadie, castravete, morcov, dupa cum sunt indicate si smantana, ouale, soia, proteina vegetala. Se consuma fructe ca: mere, pere, nuci, piersici, mure, portocale, pepene, mandarine. A se evita fructele foarte dulci. Se fac cure cu tije de papadie, cu suc de orz verde (3x50 ml. pe zi), carbune de tei (3x1 linguri pe zi), tinctura de valeriana (3x15 picaturi pe zi), ceaiuri, ceai de obligeana, se beau 6 linguri pe zi.

* Reteta 1: 40 gr. cerentel, 10 gr. mur, 20 gr. troscot, 10 gr. frunze de afin, 30 gr. cinci-degete. Se fierb 30 gr. teci de fasole intr-un litru de apa timp de 30 de minute, apoi se ia vasul de pe foc si se adauga 1 lingura din amestecul de mai sus, se infuzeaza 3 minute, se beau 3 cani pe zi, cu tinctura suedeza.

* Reteta 2: 20 gr. salvie, 20 gr. coada soricelului, 10 gr. frunze de afin, 10 gr. soc. 1 lingurita cu varf radacina de tataneasa se pune la fiert in 250 ml. Apa. Dupa primul clocot se ia de pe foc si se adauga 1 lingurita din amestecul de mai sus, se infuzeaza 2 minute, se beau 3 cani pe zi, cu tinctura suedeza.

* Cura de sucuri, cruditati, pana la 12 luni.

* Zarzavaturi, plante medicinale in salate (conopida, vinete, ceapa, hrean, anghinare, sfecla, castravete, usturoi, varza, papadie, morcov, soia).

* Smantana, oua.

* Fructe: mere, pere, nuci, piersici, mure, banane, pepene, mandarine. Se evita fructele dulci.

* Sucul de varza cruda, praz, sparanghel, morcov, ceapa, usturoi, urzica, normalizeaza glicemia. Sucul de telina, 3 paharele pe zi, scoate cantitatea de zahar din sange. Se mai consuma: morcovi, 4-5 pe zi, suc de castraveti proaspeti, 100 ml. zilnic.

* Cura de vasc: se lasa in apa rece pana a doua zi, apoi se incalzeste usor, se strecoara, se beau 3 cescute pe zi, timp de 2-3 saptamani.

* Usturoi macerat in rachiu de secara. Se folosesc 3 capatani de usturoi zdrobite, intr-o sticla de 1 litru de rachiu, se macereaza 14 zile, se consuma 1 lingura in fiecare zi, inainte de micul dejun.

* Ceai din teci de fasole. Decoct de teci de fasole: se fierb 20 gr. de teci de fasole cu 1 litru de apa, la foc domol, timp de 30 de minute. Se raceste, se strecoara, se ia 1 lingura de 3-6 ori pe zi, numai la recomandarea medicului in caz de diabet. Decoct de teci de fasole cu alte plante: se amesteca cate 10 gr. teci de fasole, seminte de in, paie de ovaz, frunze de dafin. Se iau 3 linguri din amestec cu 3 pahare de apa, se fierb 10 minute la foc domol, se strecoara. Se bea 1 pahar de 3 ori pe zi, la 1 ora dupa mesele principale. Se utilizeaza pentru diabet, cu recomandarea medicului. Mancare de fasole verde, care inlocuieste insulina. 300 gr. de fasole verde echivaleaza cu 2 unitati de insulina.

"Proteina vegetala" se realizeaza din: 1 kg faina de grau, muiata in apa rece, framantata pana se obtine o coca vascoasa la care se adauga putina cafea de cereale. Se pune intr-un vas cu apa rece care sa acopere coca, se lasa de seara pana dimineata, se scurge apa, se framanta coca adaugandu-se apa rece, pana se indeparteaza amidonul, ramanand glutenul. Se adauga dupa gust usturoi, ceapa, marar, patrunjel. Se framanta, se pregatesc galuste sau chiftele, se fierb.

* Ceai anti-diabetic: frunze de afin, dud, nuc, flori de galbenele, teci de fasole, sunatoare. Regleaza functiile biliare, scade zaharul din sange. Se face infuzie in 400 ml. apa; se bea fractionat de 3 ori. Se mai folosesc brusturele, fasolea, nucul, salvia, care au actiune hipoglicemianta.

* Baia vitala de doua ori pe zi a cate 25 de minute, baia de soare, o data pe zi, baia de trunchi, o data pe zi, 25 de minute, baia de abur generala de 2-3 ori pe saptamana cate 15-20 de minute. Dusul rece general, de 3 ori pe saptamana. Baia alternanta de picioare o data pe zi. Dusul scotian alternant de 2 ori pe zi.

* Cataplasma cu carbune, alternanta cald-rece, aplicata in zona de proiectie, pe peretele abdominal, a stomacului si pancreasului: 8 minute cald, apoi 4 minute rece. Se alterneaza de 5 ori succesiv si se pune de trei ori pe zi.

* Cura de aer cu gimnastica respiratorie si fizica, dupa toleranta individuala.

* Supraveghere medicala riguroasa.

Reflexoterapie
Se maseaza urmatoarele puncte: 17 stomac, 19 duoden timp de 15 minute; punctul 34 intestin subtire timp de 5 minute; punctul 29 intestin gros timp de 5 minute; punctul 13 tiroida timp de 3 minute, punctul 4 timp de 5 minute si punctul 23 timp de 3 minute.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa