Ghid terapeutic al curei cu struguri

 
Ghid terapeutic al curei cu struguri


Obezitate si ingrasare - toate cele trei cure cu struguri vizeaza explicit o scadere mai mult sau mai putin brusca in greutate. Important este ca, pe langa acest efect, se produce si o eliminare masiva a toxinelor din corp, care va favoriza apoi mentinerea greutatii in limitele pe care le dorim.

Hipertensiune
- in formele usoare de hipertensiune, cura cu struguri este un remediu excelent si foarte bland. Ea nu le este insa recomandata celor cu hipertensiune grava, carora medicul le-a contraindicat aportul de lichide in organism.

Bolile de ficat (hepatita, sechele post-hepatice) - cura trebuie facuta cel putin o data pe an, dupa ea evitandu-se consumul alimentelor grase, grele, prajeli etc.

Afectiuni biliare - cura cu struguri este recomandata mai ales in tratamentul dispepsiei, a colecistitei si pentru prevenirea si tratamentul litiazei biliare in forme usoare.

Digestie lenta - se recomanda ca strugurii (nu foarte dulci) sa fie consumati cu minimum 30 de minute inainte de masa.

Constipatie - strugurii stimuleaza digestia, peristaltismul intestinal, cojile lor actionand ca un „piston natural” care impinge din colon materiile reziduale.

Guta - strugurii in cantitate mare mobilizeaza si elimina din organism acidul uric.

Tulburari hormonale la femei
- se pare ca strugurii au efecte cu totul deosebite asupra gonadelor si glandelor cortico-suprarenale, care secreta o buna parte din hormonii frumusetii feminine. Din acest motiv cura cu struguri este indicata contra imbatranirii premature a pielii, hirsutismului (cresterea firelor de par in zone nespecifice la femei), acneei, uzurii fizice pe fond de stres, eczemelor de etiologie necunoscuta. 

Menometroragii - se recomanda mai ales strugurii rosii si negri mai bogati in taninuri, care reduc cantitatea de sange menstrual si chiar opresc sangerarea.

Anemie
- mai ales strugurii rosii si negri contin substante antianemice in cantitati importante, in plus, vitaminele din complexul B ajuta la fixarea fierului.

Hemoroizi - strugurii cu tot cu coaja sunt un remediu extraordinar contra constipatiei si in acelasi timp, un tonic venos. Cura cu struguri, impreuna cu remediile locale (unguent de tataneasa, de catina) este o combinatie infailibila in aceasta afectiune.

Contraindicatii la cura cu struguri:
Bolile in care este strict contraindicata cura cu struguri sunt: diabetul, problemele renale grave, hipertensiunea grava, retentia de apa in tesuturi, colita de fermentatie, diareea cronica. 


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa