Intarirea sistemului imunitar (recomandari)

 
Intarirea sistemului imunitar (recomandari)


In medicina naturista se stie ca starea de sanatate a trupului si a sufletului se bazeaza intr-o foarte mare masura pe echilibrul intre doua procese fundamentale ale fiintei noastre: asimilarea si eliminarea. 

Cel mai adesea, boala si suferinta apar atunci cand, intr-o forma sau alta, asimilam mai multe toxine decat putem elimina. Daca, de pilda, traim intr-o aglomeratie urbana si inspiram zilnic noxele a sute si mii de tevi de esapament, bem o apa de calitate indoielnica si ne hranim cu alimente „presarate” cu tot felul de aditivi chimici, la un moment dat organismul nostru va fi impovarat de substante nocive. Aceasta impovarare va duce la o scadere a capacitatii naturale de aparare, iar de aici pana la boala nu mai este decat un singur pas. In plan psihologic, lucrurile stau exact la fel: nelinistile, conflictele, supararile si alte emotii negative mai mici sau mai mari se aduna, iar sufletul, nemaiputand sa le primeneasca, intra in criza.

Forma de manifestare poate fi o iritabilitate pasagera, o insomnie sau mai rau, o depresie, insa fenomenul este acelasi: o incarcare a fiintei cu toxine (de data aceasta psihice), care duce la imbolnavire. 

Ce este de facut? Este limpede ca nu putem pleca de la indatoririle noastre pentru a ne izola pe un varf de munte, unde apa si aerul sunt limpezi si curate, unde stresul vietii de zi cu zi nu ne mai atinge. 

Solutia cea mai eficace este sa ne despovaram cat mai repede de toate impuritatile si zaturile adunate, fiinta noastra regasindu-si apoi in mod spontan echilibrul. Atat pentru eliminarea toxinelor fizice, cat si a celor psihice, medicina naturista ne pune la indemana mijloace de purificare cat se poate de eficiente. 

Aplicarea lor este extrem de importanta. Dupa cum am spus, nu o data, intarirea imunitatii (o faza ulterioara purificarii) nu se poate face decat pe un organism spalat de zguri si de toxine. Ca sa poata lupta, celulele de aparare - o adevarata armata pusa la dispozitia noastra - au nevoie de drum curat.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa