Reguli pentru sanatate

 
Reguli pentru sanatate


Vreti sa va hraniti cat mai sanatos cu putinta, fara sa ametiti de cap de-atatea sfaturi si indicatii? Este foarte usor, daca tineti seama de recomandarile de mai jos:

· Mancati cat puteti de des legume si cat mai diferite. Si chiar daca nimeriti peste vreo rosie sau un ardei cu urme usoare de pesticide, nu renuntati, pentru ca sunt mai putin daunatoare, decat renuntarea la legume. 

· Optati mai ales pentru legumele indigene proaspete, de sezon. Sunt mai consistente, se recolteaza de regula atunci cand sunt bine coapte, iar drumul pana la tarabe este mai scurt. 

· Incredeti-va in ceea ce vedeti cu ochii dvs.: legumele autohtone cu aspect frumos, proaspete, puternic colorate si nevatamate, au si un gust pe masura.

· Nu lasati legumele proaspete prea multa vreme la frigider. Inainte de a le prepara: spalati-le cu apa calda si cu o perie moale si maruntiti-le abia inainte de a le fierbe. Si nu le tineti prea mult in apa clocotita.

· Valabil pentru lunile de iarna: nu va temeti de legumele congelate. Inghetarea rapida pastreaza bine pecetluite majoritatea substantelor componente, pana in momentul incalzirii in oala pusa pe foc.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa