Tinctura de propolis - un remediu puternic

 
Tinctura de propolis


Se pun intr-o sticla de culoare inchisa 50 g propolis solid (cumparat de la apicultori), 500 ml alcool alimentar in dilutie de 30%. Se tine sticla intr-o oala cu apa calda cateva ore. Apoi se agita zilnic, timp de o saptamana, pana se topeste. Se beau 30 de picaturi, intr-o cescuta cu 100 ml apa calda, de trei ori pe zi, inainte de masa.

Este contraindicata administrarea lui cu orice fel de ceai, doar apa simpla, care in contact cu picaturile se face laptoasa.  

Intern: se recomanda pentru toate infectiile renale, calculi si nisip, chiar si la vezica biliara. Ajuta la inmultirea anticorpilor si revitalizeaza ficatul. Pentru afectiuni digestive se iau doar 10 picaturi, dupa masa. 

Extern: se tamponeaza eczemele, ranile infectate, intepaturile de insecte, locurile cu iritari alergice ale pielii. Se ung incheieturile cu dureri reumatice si gatul, in caz de raceala, bronsite si laringite. Extern, se poate folosi la copii numai dupa varsta de trei ani. E bine sa constientizati puterea propolisului - un adevarat miracol produs de albine - insotind administrarea lui de rugaciuni si liniste interioara.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa