Tratamente externe cu propolis (sfaturi)

 
Tratamente externe cu propolis (sfaturi)


1. Herpes cu diferite localizari - se aplica pe locul afectat tinctura de propolis prin picurarea directa cu o pipeta si nu prin stergerea cu un tampon de vata (deoarece propolisul tinde sa precipite mai rapid pe tampon), pana se creeaza o mica crusta pe suprafata tratata. Se repeta procedura de 2-3 ori pe zi. Timpul de vindecare scade in 80% din cazuri de 3-4 ori, iar posibilitatea de recidiva se injumatateste - asa suna concluziile unui studiu suedez efectuat in 1995.

2. Eczeme infectioase - se pun zilnic comprese cu tinctura de propolis, care se tin vreme de o ora. In eczemele uscate se fac aplicatii cu unguent de propolis sau cu crema de galbenele si propolis, de 2-3 ori pe zi.

3. Arsuri - in arsurile usoare se fac aplicatii cu unguent de propolis sau unguent de propolis si tataneasa. In arsurile grave se aplica tinctura de propolis - produce usturimi foarte puternice, dar efectele sale vindecatoare sunt uimitoare.

4. Cosuri, acnee, furuncule, abcese - se aplica pe locul afectat tinctura de propolis cu un tampon de vata. Efecte uimitoare in tratarea cosurilor si acneei are un preparat numit „Dermogent”, pe baza de propolis si alte cateva plante (rostopasca, tataneasa, coada-soricelului, etc.), care in 24-48 de ore provoaca disparitia formatiunilor tratate de pe piele.

5. Cancer de piele, tumori exteriorizate - se pune, timp de o ora pe zi, o compresa cu tinctura de propolis pe locul afectat. Dupa scoaterea compresei cu tinctura de propolis, pielea se lasa sa se zvante la aer vreme de minimum 30 de minute. Tratamentul se face 30-60 de zile continuu.

6. Ulceratii pe piele, ulcer varicos - 64 de pacienti cu ulcere de gamba, cu varste intre 23 si 98 de ani, au fost tratati cu tinctura de propolis si unguent. S-au facut aplicatii zilnice cu tinctura pe zona ulcerata si tratament la periferie cu unguent de propolis. Durata tratamentului a fost intre 4 si 12 saptamani. La final, 19 din cei 64 de pacienti nu mai aveau nici un semn clinic al bolii, iar alti 39 de pacienti erau intr-o conditie mult imbunatatita.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa