Tratarea cu propolis a afectiunilor specifice primaverii

 
Tratarea cu propolis a afectiunilor specifice primaverii


1. Gripa, guturaiul - un studiu realizat de catre un cercetator german, A. Scheller, a aratat ca la pacientii care iau 50 de picaturi de tinctura de propolis de patru ori pe zi, probabilitatea de a face o infectie cu virusul gripal scade cu pana la 40%. De asemenea, la majoritatea pacientilor tratati astfel cu propolis, timpul de vindecare se reduce la 3-4 zile, fata de 6-7 zile la lotul martor.

2. Bronsita, bolile respiratorii cu secretii abundente - se ia de patru ori pe zi cate o lingura de miere propolizata, in cure de 3 saptamani. Propolisul este un excelent antibiotic, care actioneaza progresiv inhiband dezvoltarea bacteriilor, refacand tesuturile lezate de catre acestea, favorizand eliminarea secretiilor in exces de pe caile respiratorii.

3. Gastrita, ulcerul - se pun 30 de picaturi de tinctura de propolis pe o felie de paine alba uscata se amesteca bine si se inghite pe stomacul gol. Se iau 4-6 asemenea doze pe zi, care au efect cicatrizant asupra peretilor gastrici, regleaza cantitatea de sucuri acide secretate. Retineti, insa, ca daca nu se administreaza pe o cantitate suficient de mare de paine uscata, tinctura poate agrava gastrita, din cauza alcoolului pe care il contine.

4. Colita de fermentatie si de putrefactie - se pun 50 de picaturi de tinctura de propolis intr-o lingura de miere si se inghit pe stomacul gol. Se iau 3 asemenea doze pe zi, inainte de masa. Vindecarea apare in maximum 5 saptamani. La persoanele cu colita de fermentatie pe care mierea de albine o agraveaza, se va lua aceeasi cantitate de tinctura de propolis pe paine uscata. Medicul bulgar S. Nikolov a facut un studiu cu acest tratament pe 45 de pacienti suferind de colita, observand dupa o luna la 43 dintre ei reactii pozitive. In general, dupa maximum 20 de zile, durerea si celelalte simptome deranjante au disparut, tratamentul fiind continuat doar pentru consolidarea efectului.

5. Astenia - anumite substante numite flavonoide din compozitia propolisului au efecte exceptionale in tratarea asteniei de primavara. Ele au efecte tonice nervoase, impiedica degradarea unor vitamine esentiale pentru organism (cum ar fi vitamina C), relanseaza activitatea hormonala. Contra asteniei de primavara se face o cura de trei saptamani cu miere propolizata, timp in care se iau 6 lingurite pe zi, din acest preparat.

6. Caderile imunitare - studii facute in paralel in Japonia, Statele Unite, Rusia au pus in evidenta faptul ca propolisul activeaza foarte puternic sistemul imunitar. Extractul alcoolic de propolis (adica tinctura) administrat sistematic mareste productia de celule specializate ale sistemului imunitar, le face mai „agresive”, ceea ce determina o mult mai mare rezistenta la infectiile cu orice tip de germen. Pentru cresterea imunitatii se face o cura de 3 saptamani, timp in care se iau cate 30-40 de picaturi de tinctura de propolis, de 4 ori pe zi.

7. Hipertensiunea si tulburarile de ritm cardiac - cercetarile facute in spitalul de cardiologie din Jiangsu, China, au pus in evidenta ca administrarea a 300 mg de propolis (aproximativ 150 de picaturi de tinctura) zilnic conduce la scaderea presiunii arteriale, la normalizarea ritmului cardiac, la scaderea cantitatii de colesterol din sange. De asemenea, s-au constatat efecte de refacere a elasticitatii vaselor de sange.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa