Boli care se vindeca prin administrarea de branca-ursului

 
Boli care se vindeca prin administrarea de branca-ursului


Impotenta - se ia tinctura, cate o lingurita, de 3-4 ori pe zi.

Frigiditate - o lingurita de tinctura luata cu 20-30 de minute inainte de actul sexual relaxeaza musculatura uterina, mareste stimularea neuro-transmitatorilor care genereaza dorinta erotica si ajuta la dezinhibarea psihica.

Sterilitate la femei si barbati - se face tratament de lunga durata cu tinctura de branca-ursului, cate o lingurita de patru ori pe zi. Eficienta este mult marita daca se tine un regim lacto-vegetarian si se renunta la alcool, tutun si cafea.

Menopauza prematura - se face un tratament progresiv cu tinctura. Se incepe cu 20 de picaturi luate de trei ori pe zi, in prima saptamana si se creste doza cu cate 10 picaturi pe saptamana, pana cand se ajunge la 50 de picaturi, luate de trei ori pe zi, in a patra saptamana. Se face o luna de tratament cu zece zile de pauza. Aceasta gradare a tratamentului este necesara pentru a preveni fenomenele neplacute date de relansarea activitatii hormonale (bufeuri, nervozitate, sangerari menstruale prelungite). De asemenea, eficienta tratamentului este sporita de o dieta lacto-vegetariana si cu multe cruditati.

Insuficienta ovariana, insuficienta dezvoltare a sanilor si a altor caracteristici feminine - o lingura de miere se amesteca bine cu o lingurita de tinctura si se ia pe stomacul gol inainte de masa. Se iau 3-4 asemenea doze pe zi.

Epilepsie - se fac cure succesive, de cate 40 de zile, cu 10-20 de zile pauza. Se ia pe nemancate cate o lingurita rasa de pulbere de branca-ursului, de 3-4 ori pe zi.

Hipertensiune - 50 de picaturi de tinctura se administreaza de patru ori pe zi, inainte de mesele principale.

Insuficienta renala, adjuvant in boli venerice - se ia o lingurita de tinctura diluata in jumatate de pahar de apa, de 3-4 ori pe zi. Tratamentul se face minimum 40 de zile si are un efect de stimulare a circulatiei sanguine si a imunitatii locale, de restabilire a functiei renale.

Externe
Adjuvant in scleroza in placi - se aplica frunze zdrobite de branca-ursului pe coloana, vreme de 3-4 ore pe zi. Tratamentul se repeta cat de des pe timpul verii, cand se gasesc frunze crude din aceasta planta. In sezonul rece se fac masaje pe coloana cu ulei de branca-ursului.

Raceli frecvente ale rinichilor, anexita si metroanexita - talpile se maseaza de doua ori pe zi energic, cu ulei de branca-ursului. Suplimentar se fac masaje cu ulei cald pe zona bazinului, dupa care se acopera cu o panza de bumbac si o patura de lana, pentru a pastra caldura. Tratamentul are un excelent efect de stimulare a imunitatii locale luand cu „mana” racelile de tot felul.

Precautii la tratamentul cu branca-ursului
Supradozarea acestui remediu produce reactii de tip alergic, vasodilatatie periferica si hipotensiune.

Afectiunile prostatei manifeste sau latente pot fi activate de aceasta planta. In cazul in care apare o jena la urinare, se va intrerupe tratamentul cu branca-ursului si se va trece la o cura cu ceaiuri din plantele: pufulita (Epilobium hirsutum) si ghimpe (Xanthium spinosum), dupa care se va putea relua tratamentul initial. In caz de hipotensiune, planta va fi administrata impreuna cu maghiranul (Majorana hortensis), care are rol compensator.

Planta este contraindicata femeilor gravide. Dupa tratamentul extern cu branca-ursului este interzisa expunerea la soare, deoarece are proprietati fotosensibilizante.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa