Frunzele de papadie - indicatii terapeutice

 
Frunzele de papadie - indicatii terapeutice


Fara doar si poate sunt cel mai puternic detoxifiant dintre frunzele de primavara. Gustul lor, pregnant amarui, le recomanda ca un excelent drenor pentru ficat si vezica biliara, ele avand in acelasi timp efecte laxative, diuretice si depurative puternice.

Hepatita virala de tip A, B si C - sucul de frunze de papadie are efecte miraculoase in toate bolile de ficat. Se consuma cate o jumatate de pahar dimineata si seara, pe stomacul gol. Tratamentul dureaza 2-3 luni si se combina cu o alimentatie strict vegetariana, fara prajeli si alimente cu aditivi sintetici. Efecte antivirale si stimulente imunitare foarte puternice are combinatia de suc de papadie cu suc din frunze de patrunjel, in proportii egale - se beau doua pahare pe zi.

Dischinezie biliara - se consuma salata de frunze de papadie la mesele principale. O cura dureaza minimum douasprezece zile.

Diabet zaharat de tip II (inclusiv formele insulino-dependente) - un grup de americani, membri ai unei asociatii a diabeticilor insulino-dependenti, au realizat pe ei insisi un experiment tulburator. Vreme de mai multe luni, au consumat frunze de papadie, inainte si dupa fiecare masa, sub forma de salata sau ca atare. Dupa o luna, majoritatea lor a trebuit sa-si reduca la jumatate doza de insulina, pentru ca dupa trei luni, unii dintre ei sa renunte practic la aceasta, precum si la orice alta medicatie de sinteza. In timpul curei, ei au consumat 100-150 g de frunze crude de papadie, fara nici un fel de alt adaos. Dupa un an de la tratamentul intensiv cu papadie, in conditiile unui regim cu ratia de hidrati de carbon riguros calculata si al repetarii curei la 1-2 luni, rezultatele au ramas stabile.

Constipatie (mai ales la persoanele obligate la un trai sedentar) - se bea dimineata un pahar de suc de papadie, obtinut prin metoda descrisa in caseta acestui articol. Tratamentul se face vreme de doua saptamani la rand.

Pentru eliminarea calculilor reno-urinari - studii de ultima ora facute in Statele Unite au pus in evidenta faptul ca anumite principii active din frunzele si radacina de papadie modifica peristaltismul (contractiile muschilor netezi) cailor urinare, ceea ce permite eliminarea rapida a calculilor de dimensiuni mici. Pentru a obtine acest efect, se consuma trei pahare de suc de frunze de papadie pe zi, pe stomacul gol, preferabil la intervale scurte unul dupa celalalt. O cura dureaza cinci-sapte zile, iar la nevoie se poate relua.

Acnee (mai ales la persoanele constipate) - se face o cura cu suc, din care se beau un pahar dimineata si unul seara, pe nemancate. Cura dureaza trei saptamani si se asociaza cu un regim vegetarian, cu multe cruditati.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa