Frunzele de ridiche de luna - indicatii terapeutice

 
Frunzele de ridiche de luna - indicatii terapeutice


Sunt arareori folosite in alimentatie, pentru ca foarte putini oameni stiu ca frunzele de ridiche au efecte vitaminizante si remineralizante mult mai puternice decat radacinile rosii si apetisante. Ele contin vitaminele A, B1, B2 si vitamina C, avand in acelasi timp efecte antitoxice si depurative puternice, mai ales in cure indelungate. Iata cateva dintre bolile in care este recomandata cura cu frunze de ridiche de luna:

Avitaminoza A si B, scorbut - se consuma salata de frunze de ridichi de luna, cate doua-trei portii pe zi, inainte de mesele principale. Dupa o cura de 1-2 saptamani, anumite simptome specifice avitaminozelor de primavara, cum ar fi sangerarile gingiilor, astenia, tulburarile de ritm cardiac ori somnolenta, dispar.

Intoxicatie medicamentoasa - cura de o luna cu salata preparata din frunze si radacini proaspete de ridichi de luna este un exceptional detoxifiant pentru intreg organismul. Ea ajuta la refacerea florei intestinale normale, protejeaza stomacul, elimina o buna parte din bolile infectioase, care apar atunci cand sistemul imunitar este slabit de administrarea abuziva de medicamente. Acest tratament este recomandat mai ales persoanelor care au luat vreme indelungata medicamente de sinteza cu efecte antibiotice, antiinflamatoare (mai ales corticoizi), tranchilizante.

Hiperexcitabilitate nervoasa si sexuala - se consuma salata din frunze, 3-4 portii pe zi, pe stomacul gol. Daca radacinile de ridiche au efecte stimulente nervoase si usor afrodiziace, frunzele sunt, dimpotriva, calmante usoare si anafrodiziace. Pentru un efect mai puternic, se recomanda salatele din frunze de ridiche si frunze de salata verde, asezonate cu ulei de dovleac si zeama de lamaie, fara sare.

Boli hepatice si biliare - se consuma suc de frunze de ridiche (obtinut printr-una din metodele prezentate), cate 1 pahar de 2 ori pe zi. Are efecte tonice hepatice, stimuleaza peristaltismul, fiind un remediu bland si usor pentru persoanele cu astfel de probleme. Durata minima a unei cure este de 12 zile.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa