Moarea de varza - indicatii terapeutice

 
Moarea de varza - indicatii terapeutice


Moarea nu este altceva decat zeama rezultata prin scurgerea verzei murate. Este un extract 100% natural din varza, imbogatit cu fermenti si enzime, cu principii active de la plantele aromatice puse in muraturi si sare. Din pacate, moarea de varza a fost destul de putin studiata de catre stiinta, desi cu siguranta va veni vremea cand si ea va declansa o mica revolutie in lumea medicamentelor naturale. Pana atunci, va prezentam cateva din recomandarile medicinii populare romanesti, referitoare la acest remediu, nu foarte grozav ca miros, dar extrem de sanatos:

- Constipatie - 3-4 pahare de moare de varza stimuleaza digestia, deblocheaza eliminarea si ajuta la dezintoxicarea traiectului digestiv. Acesta este si motivul pentru care, in multe sate romanesti, in timpul meselor traditionale de Craciun si de Anul Nou se serveste moare de varza din belsug, inainte de felurile de mancare mai grele, precum si la sfarsitul ospetelor.

- Sensibilitate la frig - prin continutul sau de vitamine, moarea de varza stimuleaza circulatia sangelui si implicit, favorizeaza incalzirea corpului, inclusiv a extremitatilor (maini, picioare). Se consuma zilnic 1-2 pahare de moare de varza.

- Hipotensiune - moarea se foloseste in medicina traditionala romaneasca pentru cei “slabi la inima”. Se bea dimineata, la pranz si seara cate un pahar de moare de varza, mai ales in timpul sezonului rece.

- Digestie dificila, inapetenta - moarea de varza este un stimulent digestiv puternic si mai ales rapid. Se bea inainte de masa o jumatate de pahar de moare de varza, apoi in timpul mesei, se mai poate lua cate o inghititura din acest stimulent digestiv, ori de cate ori simtim nevoia.

- Afectiuni febrile - se bea cate un pahar de moare de varza pe stomacul gol de 3-4 ori pe zi. Moarea de varza in cantitati ceva mai mari regleaza temperatura corpului, mareste rezistenta organismului la febra si se pare, are si efecte stimulente imunitare.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa