Oteturile aromate - indicatii terapeutice

 
Oteturile aromate - indicatii terapeutice


Se obtin din plante care contin uleiuri volatile (menta, lavanda, cimbru, rozmarin, trandafir, tarhon etc.), care sunt puse la macerat in otet de mere. Iata reteta completa de obtinere a acestor preparate: se piseaza marunt planta aromatica aleasa si apoi se pun 6-8 linguri rase de pulbere intr-o sticla in care se adauga apoi o jumatate de litru de otet. Se inchide sticla ermetic si se lasa la macerat vreme de 10-14 zile, dupa care se filtreaza.

Otetul mentolat
Se obtine, asa cum arata si numele, din menta, cel mai adesea din specia numita menta dulce (Mentha viridis), care este mai „rece” decat celelalte soiuri ale acestei plante. Folosit extern, este un foarte puternic febrifug, utilizat in toate tipurile de infectii respiratorii si infectii insotite de temperatura ridicata. Mai este recomandat contra durerilor de cap, contra durerilor musculare, contra reumatismului inflamator (cu senzatia de fierbinte la nivelul articulatiei), contra starilor de greata la femeile gravide.

Otetul de levantica
Este un foarte bun relaxant, folosit extern in cazurile de surmenaj fizic si intelectual, anxietate (stari de teama fara motiv aparent), stari de agitatie la copii, insomnie. In arsurile usoare (de gradul I si II), otetul de levantica este un excelent calmant si ajuta la refacerea rapida a pielii. Folosit intern, 4 lingurite pe zi, este un remediu excelent contra problemelor biliare (dischinezie, colecistita) si contra infectiilor cu giardia lamblia.

Otetul de rozmarin
Aplicat pe piele, este excelent pentru mentinerea tineretii si supletei acesteia, fiind unul din secretele cosmeticienilor renumiti. Frictionarile cu otet de rozmarin dau rezultate foarte bune in tratarea paraliziilor de tot felul, facand adevarate minuni in unele cazuri. In fine, intern, otetul de rozmarin (folosit chiar in alimentatie) este un bun stimulent al digestiei, un tratament eficace contra gastritelor hipoacide si a atoniilor digestive. De asemenea, este un excelent stimulent al... memoriei. (Amintiti-va acest lucru!)


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa