Sfaturi de curatare a organismului

 
Sfaturi de curatare a organismului


Ce este sistemul imunitar? O “armata” formata din miliarde de celule, menita sa ne protejeze corpul de orice forma de agresiune din exterior sau din interior. Zilnic, mii si milioane de microbi cu care intram in contact sunt inactivati de catre acest sistem fara ca noi sa stim. Cele cateva sute de celule canceroase, care exista in fiecare clipa chiar si in corpul celor mai sanatosi dintre noi, sunt, de asemenea, eliminate si tinute sub control de catre aparatul imunitar cu care natura ne-a inzestrat. Fara aceste structuri de aparare, coordonate magistral de catre o veritabila inteligenta naturala aflata in organismul fiecaruia dintre noi, nu am putea supravietui nici macar o zi.

Starea de sanatate nu este, din aceasta perspectiva, un fenomen static, ci un proces extrem de dinamic, la care sistemul imunitar participa in fiecare secunda, pe zeci si zeci de fronturi. Atunci cand ne imbolnavim de guturai, de gripa, cand facem o infectie renala ori urinara, o hepatita sau orice alta forma de infectie, “vina” o poarta nu neaparat microorganismele care o produc, ci in primul rand sistemul imunitar, care in mod normal are capacitatea de a opri orice agresiune microbiana, cunoscuta sau necunoscuta. Apoi, atunci cand ne vindecam cu antibiotice sau cu alte substante antimicrobiene, aceasta se datoreaza in cea mai mare masura tot sistemului imunitar, care este doar ajutat din exterior prin aceste interventii cu medicamente. Fara indoiala ca buna functionare a acestui sistem este o veritabila cheie a sanatatii fiecaruia. Din pacate, stilul de viata al omului modern este cat se poate de neprielnic acestui sistem imunitar, care mai ales pe termen lung se dovedeste a fi extrem de sensibil la intoxicatiile lente prin alimentatie, la calitatea indoielnica a apei de baut, la sedentarism, la stres, la poluarea atmosferica si la o multitudine de alti factori nocivi. Din acest motiv, epidemiile de gripa, de hepatita virala, infectiile renale etc. fac ravagii in ultimele decenii, adesea medicatia moderna abia reusind sa atenueze simptomele bolii, fara a reusi sa tina sub control infectia in sine. 

Medicina naturista are insa mijloace pentru a revigora acest sistem imunitar, iar primul si probabil cel mai important dintre ele este dezintoxicarea, despre care am vorbit pe larg inainte. Odata organismul dezintoxicat, terenul este pregatit pentru actiunea unei alte “arme” a naturii: stimulentele imunitare din plante medicinale, despre care vom vorbi in continuare.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa