Suc de ridichi negre si rosii - indicatii terapeutice

 
Suc de ridichi negre si rosii - indicatii terapeutice

Suc de ridichi negre si rosii - indicatii terapeutice

Sucul obtinut din ambele tipuri de ridichi are - veti vedea - un miros destul de greu de suportat, din cauza unor substante sulfuroase care se disperseaza in timpul prepararii. Efectele terapeutice compenseaza din plin acest neajuns. In primul rand, acest suc este o adevarata matura pentru vezica biliara si pentru rinichi, pe care le curata rapid de calculi. Apoi, are un efect puternic diuretic, motiv pentru care este folosit si ca detoxifiant in reumatism, in bolile produse de intoxicarea lenta a organismului. In medicina manastireasca este la mare pret acest suc pentru tratarea bolilor respiratorii cronice.

Reumatism - se dizolva un sfert de pahar de suc de ridiche in trei sferturi de pahar de suc de morcovi. Se beau pe stomacul gol doua asemenea doze pe zi: una dimineata si una seara. Cura dureaza minimum doua saptamani si se face mai ales la schimbarea de anotimp.

Bronsita cronica - intr-o jumatate de pahar de suc de ridiche se pun 4 linguri de miere si se amesteca bine. Se bea cu inghitituri mici acest remediu, dimineata.

Calculi biliari - se amesteca patru linguri de suc de ridiche cu aceeasi cantitate de suc de patrunjel. Se bea aceasta combinatie inainte de fiecare masa cu un sfert de ora. Tratamentul dureaza trei saptamani si este deosebit de eficient in cazul microlitiazei.

Calculi renali - se beau zilnic 50-100 ml (un sfert - o jumatate de pahar) de suc de ridiche. Efecte mai puternice are urmatoarea combinatie:

O combinatie pentru eliminarea calculilor renali: 400 ml morcov + 100 ml castraveti + 100 ml ridichi (negre sau rosii) - rezulta 600 ml, care se beau, in cateva reprize, dimineata, pe stomacul gol. Tratamentul dureaza minimum 21 de zile si este eficient indiferent de natura calculilor.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa