Epilepsie — leacuri si retete naturiste

 

Epilepsie: cure succesive de 40 zile, cu 10 - 20 zile pauza, se ia pe nemancate 1 lingurita de pulbere de branca ursului de 3 - 4 ori/zi, cu ceai de sunatoare sau busuioc. Supradoza da reactii alergice, vasodilatatie periferica si hipotensiune.

Este o boala in care bolnavul respecta cu strictete indicatiile medicului, poate duce o viata normala, iar crizele pot fi inlaturate de multe ori pentru toata viata.

Alcoolul, agraveaza frecventa si intensitatea crizelor. Efortul fizic si psihic prea mari sunt contraindicate. Se respecta timpul necesar de odihna si somn. Tratamentul prescris se ia toata viata in ritmul recomandat, deoarece intreruperea brusca, poate declansa noi crize. Uneori insuflatia aerului in spatiul arahnoidian, poate inlatura pentru mult timp crizele. Deci bolnavii de epilepsie nu sunt invalizi, daca se trateaza corect si duc o viata cumpatata, boala se tine in frau.

Bila de bou, care se gaseste in fiere si se ia de la abator. Se scoate cu o seringa 5 ml. bula, 1 varf de cutit de bicarbonat, 75 ml. apa distilata, 10 pic. suc de lamaie, se pun la fiert, amesteca bine, se dau in cateva clocote.

  • Prima saptamana, 10 pic. de 3 ori/zi, in putina apa, inainte de masa.
  • Saptamana a 2 a, 15 pic. de 3 ori/zi.
  • Saptamana a 3 a, 20 pic. de 3 ori/zi.
  • Saptamana a 4 a, 30 pic. de 3 ori/zi.
Amestecul se pastreaza la frigider, se face mereu proaspat.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa