Metoda de dezintoxicare Oshawa — remedii naturiste

 

Face parte din medicina traditionala japoneza si a fost indelung practicata de cunoscutul terapeut George Oshawa (1893-1966), celebru prin lucrarile sale despre macrobiotica, stiinta unei alimentatii corecte, bazata pe consumul echilibrat de alimente incarcate cu energii masculine (Yang) si feminine (Yin). Practicantii macrobioticii (milioane, in Occident, America, Australia si Canada), vad in alimentatie principalul drum catre o sanatate perfecta. Se spune, de altfel, ca insusi Oshawa s-ar fi vindecat singur de tuberculoza prin alimentatie macrobiotica.

In ce priveste dezintoxicarea cu cereale, ea se bazeaza pe: grau, orez, mei sau hrisca, cumparate, daca este posibil, de la tarani, cat mai sanatoase si bine coapte, obtinute din locuri unde nu s-au folosit ingrasaminte chimice. Cura de dezintoxicare cu cereale dureaza 10 zile, folosindu-se retete rapide, usor de preparat. Cerealele enumerate vor fi consumate in orice cantitate (se poate manca din ele pe saturate), in mai multe mese pe zi. Singurele adausuri permise: apa si sarea grunjoasa. Practicata experimental si in unele spitale din Romania, dezintoxicarea cu cereale a dat rezultate spectaculoase in vindecarea unor boli aparent incurabile.

Ceea ce se stie mai putin despre aceste cereale este ca ele au o compozitie chimica remarcabila, nu au aproape deloc grasimi, contin toti nutrientii necesari unei persoane adulte si chiar graul are aceeasi cantitate de proteine ca si pulpa de porc. Un studiu amplu, realizat la o universitate de medicina din statul Texas (SUA), arata ca un regim cerealier integral scade cantitatea de radicali liberi din sange. Asa se explica efectele anticancerigene ale curei cu cereale, dovedite in decursul anilor, la foarte multi subiecti care au recurs din disperare la o asemenea dieta extrema.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa