Bolile prostatei (prostatita) — leacuri si retete naturiste

 

Bolile prostatei (prostatita):  vezi infectia intestinala.

Prostata este o glanda anexa a aparatului genital masculin si este compusa dintr-un lob median si 2 laterali. Afectiunile ei apar la 55 - 60 de ani, si se datoreaza, tulburarilor hormonale impiedicand eliminarea urinei din cauza ingustarii sau inchiderii totale a uretrei.

Ceai de ghimpe: se bea caldut cu ½ ora inainte de masa, cura este de lunga durata, 6 luni se beau cate 2 cani/zi, apoi 6 luni cate o cana/zi, efectele se vor vedea dupa 3 - 4 saptamani.

Ceai cu urzica moarta alba: 2 cani/zi.

Castanele salbatice: tratarea starilor congestive, tinctura din 20g. castane zdrobite, cu 100 ml. alcool 70, se lasa la macerat 10 zile. Se iau 2 lingurite/zi de tinctura timp de 21 de zile/ luna. Se pot face si bai de sezut.

Seminte de dovleac: o mana de seminte se pun la uscat, se piseaza cu coaja cu tot si se prepara un decoct care trebuie sa fiarba 5 min., se beau 2 - 3 cani/zi, timp de 3 zile.

Ulei de dovleac: 1 lingurita de ulei seara inainte de culcare.

Este bine ca fiecare barbat incepand cu varsta de 40 de ani, sa bea, timp de o luna pe an, ceai din urmatorul amestec: 10g. ienupar, 50g. urzica moarta alba, 50g. flori de iarba neagra, 50g. fumarita, 50g. parachernita. Se amesteca plantele, la 1 litru de apa se pun 5 lingurite, se fierbe 5 sec., se lasa la infuzat 15 min.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa