Chisturi pancreatice — leacuri si retete naturiste

 

Chisturi: se evita excesele alimentare, dupa fiecare masa repaus la pat, cu aplicatii calde in zona epigastrului. Functia pancreasului este stimulata de ceaiul de anason, se bea inaintea meselor, in 3 reprize. Daca nu sunt dureri se poate bea apa minerala de Slanic Moldova, incalzita usor, inainte de masa. 

Electroterapie. 

Pancreasul este un organ complementar splinei, deci toate tratamentele se vor face la ora de activitate maxima a acestul organ, intre orele 9 – 11 (dimineata).

Fitoterapie cu amestec de plante infuzabile – menta, paducel, siminoc, coada calului, sunatoare, trei frati patati, in parti egale, 5 g. Din amestec se pun in 300 ml. apa clocotita, se lasa 10 min., se strecoara si se beau zilnic 200 ml. de 3 ori/zi, inainte de masa. Fitoterapia se foloseste timp de 2 luni, de 2 ori/an, sau daca situatia este mai grava tot timpul.

Alimentatia se face in functie de zilele saptamanii – luni lactate, marti mancare gatita, dar nu grasa, miercuri cruditati, joi atentie la excese, vineri mancati ce va place, sambata mancati mai putin, duminica puteti incerca o mancare noua.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa