Dureri de picioare — leacuri si retete naturiste

 
Dureri de picioare — leacuri si retete naturiste

Dureri de picioare: 1 buc. hrean ras se amesteca cu 1 lingura de sare grunjoasa, 1 lingura faina si spirt medicinal cat cuprinde, ca sa formeze o pasta. Compozitia se pune intr-un saculet, o seara se pune pe o talpa a doua seara pe cealalta talpa. Tratamentul dureaza 10 seri cu o pauza de 5 zile. In timpul celor 10 seri se bea ceai depurativ.

Sau unguentul VEIULARE, antiinflamator, elimina senzatia de greutate in picioare, calmeaza durerile si reduce spasmele din gambe, stimuleaza circulatia limfei si impiedica retentia apei. Unguentul contine o substanta hirudina, secretata de glandele din gatul lipitorilor. Suplimentar se poate lua un preparat natural PROTECT 4 LIFE, 2 tb./zi, protejeaza vasele de sange si inima.

Sau se face masaj cu ulei de sunatoare si ulei de coada calului in parti egale, iar intern ceai de macese.


Inlaturati senzatia de picioare grele. O astfel de manifestare este de cele mai multe ori insotita de oboseala generala, dureri si umflaturi ale talpilor, se intalneste indeobste la femeile ce au si tulburari circulatorii venoase la membrele inferioare, sedentare si cu surplus ponderal.

Alegeti remediul care vi se potriveste:

Hamamelis compus, cand talpile se umfla si devin dureroase (cate cinci granule de trei ori pe zi, atata timp cat jena persista).

Zincum metallicum 5CH, in caz de varicozitati si tremur in picioare pe timpul noptii.

Pulsatilla 15CH este cel mai adesea indicata pentru a trata tulburarile circulatorii la femei (o doza pe saptamana): venele dilatate sunt vizibile sub pielea palida, durerile variaza, se agraveaza la caldura si se calmeaza cu ajutorul compreselor reci. Se potriveste de minune persoanelor timide, emotive, dar care se consoleaza usor, foarte sensibile la frig si cu extremitatile permanent reci.

OTET DE PAPADIE. Are un efect diuretic evident: grabeste eliminarea surplusului de lichide din organism (edemele pot fi responsabile de aparitia senzatiei de picioare grele). De asemenea, previne instalarea constipatiei, gretei, hemoroizilor. Umpleti un borcan cu papadie spalata si taiata marunt, fara sa indesati. Turnati pana la saturatie otet de mere. Acoperiti cu un capac si tineti sase saptamani la temperatura camerei, agitand la doua-trei zile. Strecurati si depozitati preparatul la rece. Inghititi una-doua linguri dimineata, pe stomacul gol.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa