Scabia (raia) — leacuri si retete naturiste

 
Remedii naturiste pentru scabie (raie)

Scabia (raia): boala iritanta, netratata la timp, poate capata forme grave ce pot provoca moartea. Pentru a scapa de mancarimile date de scabie, se foloseste uleiul de rozmarin, se freaca pielea din ora in ora, pana se observa o ameliorare, apoi se rareste progresiv tratamentul. Vechii scandinavi puneau pe zonele afectate felii de mar decojite sau o crema pe baza de bicarbonat de sodiu. Inainte de a aplica pe piele unul din remediile de mai sus, este indicata o baie fierbinte; sa se frece pielea cu un burete aspru, porii pielii se deschid, fapt ce contribuie la o vindecare mai rapida. Nu se mai face baie timp de 12 ore.

Se taie un mar in doua, se scot mijlocul si semintele, in golul ramas se pune putina floare de sulf. Cele 2 parti se leaga cu o sforicica se pune la cuptor, se coace. Se lasa la racit, se zdrobeste si se frectioneaza partile bolnave cu terciul obtinut.

Pentru rufarie se foloseste lesia, in loc de detergent. Se pune intr-o galeata cenusa de cu seara, peste ea apa, a doua zi apa limpede. Se foloseste la spalat lucrurile contaminate si lenjeria. Pielea se freaca cu o pomada, din cenusa si gaz, pe locurile afectate.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa