Varice — leacuri si retete naturiste

 
Remedii naturiste pentru varice

Varice: se caracterizeaza prin dilatatia venoasa permanenta a venelor superficiale sau profunde datorita pierderii tonicitatii peretilor acestora. Venele safene ale picioarelor fac varice cu prioritate, factorii mecanici sunt statul in picioare si cei hormonali, sarcina, menopauza. Au ca efect mersul greoi, crampe dureri si furnicaturi. Daca nu sunt tratate pot duce la dermite, ulcere varicoase, hemoragii si inflamatii. Repaus la pat cu picioarele ridicate, folosirea ciorapilor elastici si cure termale.

Regimul alimentar trebuie tinut 42-45 zile, pentru rezultate bune, se consuma numai: orez, grau, porumb, supa fasole boabe mari, produse lactate, exceptand iaurtul si telemeaua, dovleac, castravete, spanac, miere, struguri si alte fructe, intre mese se va bea apa.

Alimente interzise: carne porc, de vita, de berbec, de bivol, peste, alcool, sare, fructe acre, lamai, rosii, ananas, condimente iuti, fasole soia, ulei de susan, bauturi fierbinti, ceai, cafea, cartofi, ridichi, legume verzi, iaurt, otet, mancaruri grase, alimente fripte sau prajite.

Masajul se face din mijlocul talpii pana la scobitura ei, aproape de calcaie, timp de 10 min. pe rand ambele picioare. Infuzie grausor din 1 lingurita sau 2 in 200 ml. apa clocotita timp de 15-20 minute, se pun compresii locale.

Mierea si usturoiul, eficiente in cazul afectiunilor vasculare ale picioarelor, varice, artrita, in cazul cardiopatiei ischemice. 250 g. miere se amesteca cu 250 g. usturoi pisat, se macereaza 7 zile, se ia 1 lingura cu 40 min. inainte de masa, de 3 ori/zi, timp de 2 luni.

Alifie: 5 g extract de marul lupului cu 50 g untura fara sare, se ung zonele bolnave. Frunzele se culeg inainte ca planta sa infloreasca. Planta se foloseste numai pentru uz extern.

Foto: www.medicover.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa