Vene trombozate — leacuri si retete naturiste

 

Vene trombozate: seara cataplasme cu varza cruda, pe zona afectata fasa de bumbac si apoi se acopera cu lana. Dimineata se scoate varza si se spala locul cu vata inmuiata in apa cu sare (1 lingurita sare la o cana cu apa fiarta). Tratamentul se face pana se vindeca locul.

Tinctura de spanz: intr-o sticla inchisa la culoare se pune radacina de spanz 1 cm., 6 cm. alcool 60, se lasa la macerat 30 zile la intuneric, se pun compresii locale pe pielea sanatoasa fara rani si zgarieturi, va spalati pe maini si pune-ti sticla la loc ferit pentru ca este o planta otravitoare. Este eficienta si in tratamentul local al artrozelor.

Infuzie din 1 lingura frunze de alun si 1 lingura scoarta de alun de padure in 1 pahar cu apa clocotita. Se bea cate ¼ din pahar de 3 - 4 ori/zi inainte de masa.

Tinctura din 50 g. flori sau fructe de castan in 500 ml. alcool de 50, se lasa 1 saptamana intr-un loc cald si la intuneric, agitand vasul zilnic.Se iau cate 30 - 40 pic. de 3 ori/zi, timp de 3 - 4 saptamani. Preparatele din castan scad tensiunea, intaresc peretii capilarelor si ai venelor, previn formarea cheagurilor si actioneaza la dizolvarea lor. Preparatele din castan se folosesc intern si extern pentru tratarea hemoroizilor, crampelor vasculare, tulburari digestive, in dischinezie biliara.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa