Alcoolism — leacuri si retete naturiste

 

Alcoolism: ceai concentrat de cimbru 1 pumn de flori la 1 litru de apa clocotita, se bea din ¼ in ¼ de ora cate 1 lingurita. Apare o stare de transpiratie abundenta, greata, urinare puternica si pofta de mancare. La consumul de alcool apare greata, cura se face timp de 2 saptamani.

Sau ceai de pedicuta, infuzie de 5g. la 150 ml. apa clocotita, se bea dimineata la 1 ora dupa micul dejun, timp de 8 zile.

Sau se administreaza pulbere de pedicuta, un varf de cutit, din 4 in 4 ore, maxim 4 doze/zi. Tratamentul dureaza 6 luni si are ca efect diminuarea dorintei de a consuma alcool.

Seminte de patrunjel; au rol de a face renuntarea mai usoara la alcool si de a mentine un echilibru in organism, se ia cate o jumatate de lingurita de pulbere de 2 – 3 ori/zi pe stomacul gol, cu putina apa. Tratamentul dureaza 3 saptamani cu o saptamana de pauza, dupa care se reia.

Sau, din 3 in 3 ore (6, 9, 12, 15, 18) i se dau alcoolicului cate 6 lingurite de miere. Tratamentul dureaza 2 zile. Ultimele lingurite de miere se dau la ora 24. Dupa toata cantitatea de miere pacientul nu mai vrea alcool. Setea de alcool este provocata de lipsa potasiului din organism.

Cura de 3 luni cu pulbere de catina, 3 lingurite/zi. Alcoolicii care au facut cura de dezintoxicare, tremuratul mainilor, nervozitatea si iesirile violente sunt mai estompate, fata de cei care nu fac tratament cu catina.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa