Tratamente naturiste pentru insuficienta cardiaca

 
Tratamente naturiste pentru insuficienta cardiaca

1. Se va lua cate o lingurita de miere, amestecata cu lapte sau branza de vaci, de doua-trei ori pe zi.


2. Se vor consuma cate 100 g de branza de vaci pe zi.


3. Se va mesteca coaja de lamaie, care este bogata in uleiuri eterice.


4. Se va inghiti cate un catel mare de usturoi pe zi (se poate si taia marunt si manca cu o bucatica de paine neagra).


5. Se toarna apa peste boabe de ovaz (proportia de 1:10) si se lasa 24 de ore, dupa care se strecoara. Se bea cate 1/4 pahar de doua-trei ori pe zi.


6. Peste 100 g de fulgi de ovaz se toarna un litru de apa rece. Se lasa 4 ore, iar apoi se fierbe pana ce amestecul se ingroasa.


7. Peste o lingurita de flori de lacramioare se toarna un pahar de apa clocotita. Se fierbe 10 minute, se lasa sa se raceasca, dupa care se strecoara. Se va lua cate o lingura, de trei ori pe zi.


8. Peste o lingura de radacina maruntita de valeriana se toarna un pahar de apa rece. Se lasa 8-12 ore, dupa care se strecoara. Se ia cate o lingura, de trei-patru ori pe zi.


9. Peste patru linguri de talpa gastei (Leonurus cardiaca) se toarna doua pahare de apa clocotita. Se fierbe la baie de abur timp de 15 minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se strecoara. Se mai fierbe pana se ajunge la jumatate din cantitatea initiala. Se ia cate 1/3 pahar, de doua ori pe zi, cu o ora inainte de masa.


10. Se prepara o tinctura de talpa gastei (proportie 1:5). Se iau cate 30-50 de picaturi, de trei-patru ori pe zi.


11. Peste o lingurita de frunze de menta se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa sa infuzeze, dupa care se strecoara. Se bea pe stomacul gol, cu 1/2 ora inainte de masa.


12. Peste una-doua lingurite de cicoare (planta maruntita) se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa sa infuzeze 20 de minute, dupa care se strecoara. Se bea cate 1/2 pahar de doua-trei ori pe zi, inainte de masa.


13. Peste doua-trei linguri de sunatoare se toarna doua pahare de apa clocotita. Se lasa sa infuzeze. Se bea cate 1/2 pahar, de trei-patru ori pe zi, inainte de masa.


14. Peste o lingura de fructe de paducel se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa doua ore in termos. Se iau cate una-doua linguri de trei-patru ori pe zi, inainte de masa.


15. Peste 10 g fructe de paducel se toarna 100 ml votca si se lasa zece zile. Se iau cate zece picaturi in 1/2 pahar de apa, de trei ori pe zi, inainte de masa.


16. Se amesteca 15 g talpa gastei (Leonurus cardiaca), 15 g siminoc (Helichrysum arenarium), 15 g de flori de paducel (Crataegus monogyna) si 5 g flori de musetel. Peste o lingura de amestec se toarna un pahar de apa clocotita si se lasa 8 ore. Se bea cate 1/2 pahar, de trei ori pe zi, la 1 ora dupa masa.


17. Se amesteca o lingura radacina de valeriana, doua linguri fructe de anason, o lingura coada soricelului si o lingura frunze de roinita (Melissa officinalis). Peste o lingura de amestec se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa 30 de minute, dupa care se strecoara. Se bea pe tot parcursul zilei.


18. Se amesteca cinci linguri coada soricelului, patru linguri sunatoare si o lingura flori de arnica (Arnica montana). Peste o lingura de amestec se toarna un pahar de apa rece. Se lasa 3 ore, dupa care se fierbe 5 minute. Se bea pe parcursul unei zile.

Elisabeta Olaru


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa