Coada-soricelului, de mare ajutor la menopauza

 
Coada-soricelului, de mare ajutor la menopauza

Ceaiul are doua etape de preparare. In prima faza se pun la macerat patru linguri de coada-soricelului uscata si maruntita intr-o jumatate de litru de apa rece, pentru opt-zece ore, dupa care se filtreaza. In a doua faza, lichidul rezultat se pune deoparte, deci nu se arunca, iar planta ramasa dupa strecurare se fierbe in alta jumatate de litru de apa, vreme de cinci minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se filtreaza. In final, se amesteca cele doua extracte, obtinandu-se aproximativ un litru de infuzie combinata de coada-soricelului, din care se beau doua-trei cani pe zi.


Pulberea se realizeaza prin macinarea cat mai fina - ideal cu rasnita electrica de cafea - a partilor aeriene ale plantei, uscate bine in prealabil. De regula, se administreaza de patru ori pe zi, cate o lingurita rasa, inainte de mese si gustare.


De retinut ca preparatele din coada-soricelului sunt recomandate nu numai femeilor aflate la menopauza, ci si a celor tinere, care se confrunta cu dereglari ale ciclului menstrual!

Ruxandra MARINESCU, Galati


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa