Cinci principii ale unei comunicari reale

 
Cinci principii ale unei comunicari reale

Numerosi parinti se confrunta, pe masura ce copilul creste, cu problema comunicarii cu acesta. Majoritatea metodelor care dadeau roade cand era mai mic incep sa nu mai dea rezultate. Juniorul ignora, in cel mai fericit caz, cuvintele parintelui ori, mai rau, izbucneste intr-o criza de nervi. Abordati principii noi, renuntati la pedepsele exagerate si in curand veti observa ca fiul sau fiica dumneavoastra va reactiona in mod miraculos. Iata cinci principii de care trebuie sa tineti seama de aici inainte:

  • Nu incercati sa-i impuneti copilului sa indeplineasca unele cerinte de frica. O astfel de educatie ii atenueaza capacitatea de a reactiona la metodele pozitive.
  • Fiti consecventi. Daca astazi aveti o atitudine blanda fata de copil, iar peste o saptamana o sa-l urecheati pentru o purtare similara, nu veti obtine nimic, il veti baga in ceata, cum se zice.
  • Cultivati-i respectul de sine. Asa va invata la randu-i sa-i respecte pe cei din jur. Nicidecum nu il faceti sa gandeasca rau despre propria persoana.
  • Pentru a-l face sa se dezvolte intr-un adult rational, sigur pe el, incetati sa-l speriati cu fel si fel de lucruri.
  • Daca ii conduceti viata minorului aplicand metoda duritatii, va apela la forta de fiecare data cand va fi pus in situatia sa controleze anumite lucruri, va adopta un comportament insensibil.
Dr. Anca Cochino, medic specialist pediatru


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa