Metode sigure de scadere a febrei

 
Remedii naturiste pentru miscorarea febrei

Aceasta manifestare este dovada ca organismul lupta pentru a distruge virusul raspunzator de aparitia bolii si, teoretic, nu ar trebui combatuta. Cand febra creste foarte mult (peste 39-40 grade Celsius), riscul complicatiilor este mare si se impune actiunea (in cazul copiilor, convulsiile febrile sunt foarte frecvente, iar la adulti  poate determina aparitia unor leziuni nervoase ale maduvei spinarii si cerebrale). Iata cateva cai sigure de micsorare a febrei:
  • Consumati mai putine alimente solide. Acestea se digera mai greu, putand cauza dereglari gastrointestinale si constipatie.
  • Faceti bai cu apa calduta. La fel de utile se pot dovedi compresele cu apa rece amestecata cu putin otet, aplicate pe fata si pe maini si schimbate la fiecare 20 de minute.
  • Mancati lamai. Aceste citrice au o importanta cantitate de flavone (sucul, dar mai ales coaja), elemente care stimuleaza raspunsul imunitar, actionand ca un febrifug bland. Stoarceti o lamaie, puneti sucul intr-o jumatate de litru de apa, apoi adaugati coaja taiata cat mai fin si doua linguri de miere de tei. Amestecati bine si lasati la macerat doua ore, la temperatura camerei. Beti in mai multe reprize.
  • Bazati-va pe decoctul din coaja de salcie. Puneti doua linguri de pulbere vegetala la 250 ml apa, lasati la fiert cateva minute, apoi filtrati. Luati trei-patru linguri de ceai pe zi.
  • Incercati un ceai complex. Amestecati urmatoarele plante: flori de soc (20 g), papadie (20 g), tintaura (10 g), coaja de salcie (15 g) si conuri de hamei (15 g). Puneti la fiert pentru 10 minute o lingura de plamada in 300 ml apa. Beti zilnic doua-trei doze de ceai strecurat.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa