Cervicita: cele mai bune ceaiuri pentru spalaturi vaginale

 
Tratamente naturiste contra cervicitei

Cervicita reprezinta o inflamatie acuta sau cronica a colului uterin, determinata de cele mai multe ori de agenti patogeni transmisibili pe cale sexuala. Afectiunea, foarte frecvent intalnita in randul femeilor tinere, mai poarta si numele de „rana pe col“, definind astfel exact fenomenul. Cele mai bune tratamente naturiste in caz de cervicita sunt spalaturile vaginale cu decocturi si infuzii de plante care au calitati dezinfectante si antibacteriene.


Remedii naturiste:
  • Tratament cu decoct de muguri de plop. Se pun doua linguri de muguri zdrobiti la o jumatate de litru de apa si se fierb timp de zece minute, dupa care se strecoara. Se fac doua spalaturi pe zi. (D. P., Bucuresti)
  • Tratament cu ceai de pelin. Patru linguri de planta intreaga se pun in doi litri de apa. Se da la foc mic pentru o jumatate de ceas, apoi se strecoara prin tifon impaturit si se foloseste. (F. O., Suceava)
  • Tratament cu ceai de scanteiuta. Se pun doua lingurite de parti aeriene maruntite la 500 ml apa. Se fierb cateva minute, se acopera un sfert de ora, dupa care se strecoara. Se foloseste ceaiul doar in uz extern, sub forma de spalaturi vaginale, repetate dimineata si seara. (C. D., Bucuresti)


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa