Erizipelul — tratament naturist

 
Tratament naturist pentru erizipel

Erizipelul sau branca, cum mai este cunoscuta afectiunea popular, este o forma de dermatita destul de severa, produsa de streptococul hemolitic, ce apare pe fondul unei angine acute sau a unei plagi cutanate incorect tratate.


Debutul bolii este brusc, cu frisoane si febra.


Eruptia se iveste cam dupa o zi, fiind precedata de tensiune locala si de tumefierea dureroasa a ganglionilor limfatici aferenti. Formele recidivante, fara o simptomatologie violenta, cum se intampla la prima imbolnavire, pot beneficia de tratament naturist, mai multe solutii fitoterapeutice existand in acest sens.


Remediu naturist erizipel:

Folosit cu precadere in tratarea ranilor si bubelor de orice fel, decoctul de anin negru se dovedeste foarte eficient in combaterea erizipelului sau brancii.


Se fierb timp de cinci minute 10 g pulbere de scoarta de anin negru in 250 ml apa. Se lasa sa se raceasca, apoi se spala locurile afectate de mai multe ori pe zi cu bucati de vata sau de tifon inmuiate in ceai. Pentru un plus de eficienta, decoctul mai poate fi folosit si in uz intern, dar nu mai mult de o cana pe zi.
V. F., Vaslui


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa