Ma enervez foarte usor!

 
Sfaturi pentru inabusirea furiei

Nervozitatea duce la hiperactivitate si chiar la violenta, mod de exprimare care nu face nimanui cinste catusi de putin.


Pentru a invata sa va inabusiti furia, insusiti-va tehnica coerentei cardiace, apeland la ajutorul unui psihoterapeut. Implica exercitii de control al respiratiei, cu scopul de a stabiliza variatiile ritmului cardiac. O data deprinse, vor putea fi puse in practica in orice circumstanta. Iata un exemplu de astfel de exercitiu: inspirati profund, umpland la maximum plamanii cu aer, acordati apoi sase secunde expiratiei; procedati asa timp de cinci minute. Repetati mai ales atunci cand simtiti ca furia ameninta sa se declanseze.


Eliberati-va de furie, prin metoda sofrologica

Urmatorul exercitiu se compune din cateva faze:
  • Stand in picioare, trasati mental un cerc in fata si imaginati-va ca asezati in centru lui, in mod simbolic, fireste, starea iritativa.
  • Inspirati incet pe nas, in timp ce va modificati pozitia corpului, adoptand-o pe aceea a unui arcas, cu un brat intins in fata si pumnul strans, iar cu celalalt indoit inspre spate.
  • Tineti-va respiratia cateva secunde, apoi expirati pe gura si aduceti bratul indoit in fata, ca si cum ati fi eliberat sageata catre tinta.
Procedati astfel de trei ori cu bratul drept la orizontala si de trei ori cu cel stang.

Medicina naturista nr. 1 (161)


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa