Medicina babeasca impotriva panaritiului

 
Remedii naturiste impotriva panaritiului

Panaritiul reprezinta un proces infectios minor, un abces localizat la marginea superioara a unei unghii, cu origine bacteriana. Apare ca o complicatie a unei intepaturi ori taieturi de la forfecuta, a unei unghii crescute in tesutul adiacent sau, acum, in sezonul rece, a umezelii ori a rosaturilor cauzate de incaltamintea solida, dar nu prea comoda. In cazurile cand nu se impune interventia chirurgului, problema poate fi stopata cu ajutorul remediilor apartinand terapeuticii populare.

Decoct complex salutar

Tratament impotriva panaritiului. Se combina, in parti egale, patrunjel de camp, nalba mare, radacini de feriga si flori de soc, toate maruntite bine. Se pun 15 g amestec intr-o jumatate de litru de vin alb si se lasa sa stea peste noapte in apa rece. A doua zi, maceratul se incalzeste pana ajunge la punctul de fierbere. Se introduce degetul vatamat in vinul caldut, unde se tine cam o jumatate de ora. La final, se sterge degetul si se razuie deasupra panaritiului niste creta. Se leaga deasupra o bucatica de tifon steril. Tratamentul se reia pana la vindecare. (M. D., Braila)


Folositi cu incredere sucul de aloe

O modalitate extrem de simpla de a stavili evolutia acestui proces infectios este badijonarea degetului bolnav cu suc de aloe vera. Acesta se recolteaza de la plante de peste cinci ani, crestandu-se nervura principala de la o frunza mai groasa, din care se scurge asa-numitul latex vegetal.

Se pun in 100 ml apa fiarta si racita opt linguri de suc de aloe. Se tine degetul in acest lichid cateva zeci de minute. Remediul are efect antibacterian si calmant, determinand aproape instantaneu o usurare a durerii. (D. M., Hunedoara)


Amestec antiinfectios cu efect sigur

Se amesteca bine trei linguri de glicerina, o lingurita de miere de tei, o jumatate de pahar cu apa, o lingurita de amoniac, un varf de cutit de borat de sodiu (se gaseste la farmacie). Se frictioneaza de trei ori pe zi unghia bolnava cu aceasta solutie. (F. T., Bucuresti)


Terapii cu rezultat imediat

  • Se leaga degetul afectat de panaritiu intr-un vas in care a fost turnat otet de mere si apa. Se repeta procedura de trei ori pe zi, dimineata la pranz si seara. Durata unei aplicatii este de o jumatate de ora.
  • Se imbiba in tinctura de propolis un tifon si se pune pe locul inflamat. Se schimba pansamentul de mai multe ori pe zi, pana la vindecare.
  • Se prepara o cafea tare la ibric, fara zahar si se scufunda in ea degetul bolnav pentru zece minute. Se repeta tratamentul de mai multe ori pe zi. (M. P., Craiova)
Remedii naturiste nr. 2(94)


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa