Remedii naturiste impotriva acneei

 
Tratamente naturiste impotriva acneei

  • Faceti un amestec dintr-o lingurita de praf de scortisoara si doua linguri de miere. Aplicati-l pe zona afectata de acnee seara, inainte de culcare, iar dimineata indepartati-l cu apa calduta. Efectele benefice se remarca dupa doua saptamani. Pudra de scortisoara este eficace si in combinatie, in doze similare, cu sucul de lamaie, aplicatiile fiind facute de asemenea in fiecare seara.
  • Curatati un catel de usturoi proaspat, taiati-l pe jumatate si frecati cu el zilnic, in mod repetat, zona afectata.
  • Amestecati sucul de la o lamaie cu o cantitate egala de apa de trandafiri. Aplicati preparatul pe ten si lasati-l sa actioneze o jumatate de ora. Spalati apoi cu apa calduta. Tratamentul trebuie sa dureze doua saptamani.
  • Dati prin storcatorul de fructe o papaya, cu tot cu coaja si seminte. Aplicati ce a rezultat pe zona cu acnee. Eficient este si sucul de castravete, folosit la fel.
  • Combinati 250 ml ulei de masline extravirgin cu 100 de picaturi de ulei esential de levantica. Cu un tampon de vata aplicati putina solutie pe cosuri si frictionati usor, pana ce intra in piele. Repetati operatiunea de mai multe ori pe zi, dupa curatarea tenului cu apa si sapun neutru. Primele efecte pozitive apar dupa cateva zile.
  • Amestecati doua linguri de miere (de preferinta de salcam) cu una de branza de vaci slaba, cinci picaturi de ulei esential de arbore de ceai si doua picaturi de ulei esential de rozmarin. Udati-va fata cu putina apa calda, apoi intindeti masca in strat ceva mai gros, pe zonele mediane ale fetei (frunte, nas, barbie). Lasati sa actioneze 15 minute inainte de a clati cu apa rece, in care ati adaugat putina zeama de lamaie.
  • Turnati peste doua linguri de coada-soricelului un litru de apa clocotita, acoperiti vasul si lasati-l astfel toata noaptea. De trei sau patru ori pe zi, obligatoriu dimineata si seara, curatati-va fata cu acest ceai.
Medicina naturista nr. 10 (158)


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa